Primitivo,
100 %
Brìnnisi,
Puia
appassimento
14,5 %
alkohol
vinstockarna där dessa druvor
plockats äro av över fyrtio års ålder hvilket koncentrerar smakämnena, en sådan
albarello syns dessutom på den eleganta etiketten, detta är även det enda
primitivovinet som nyttar den ovanliga metoden kring il giro del piccolo
tolv dagar före plockning, ansamlandes både socker, alkohol og exotiska smaker
i druvan under tiden den ännu sitter i sin klase, koncentrerande utav
smakämnerna göre likväl den traditionella venetianska appassimentometoden som
innebär att man torkar druvorna för en tid, en metod som nyttjats för 40 % av
druvorna häruti vin, samt så äro stockarna satta i kalkhaltig jord i regionen
av Brindisi, lagrat sedan i amerikanska et franska fat
dëgûste:
torrt välbalanserat i sin mustighet,
koncentrerat frukig og rostigt kryddig med ton av ekfat, kössbär samt viol, i
lent torrförande avslut
~
Nessun commento:
Posta un commento