domenica 18 novembre 2018

Bourbonglacerade kycklingspett med rostad majskräm

 
I denna ordning för smidigaste resultat:

Honungsbakade smålökar:

12 steklökar
4 matskedar vitvinsvinäger
honung
salt samt peppar

• Sätt ugnen på 125 grader, skala lökarna og ställ dem på en plåt, ringla honung över för att sedan baka lökarna i ugnen under 2 timmar, låt dem sedan svalna i lagen för servering till kycklingen.


Rostad majskräm:

400 gram majs
6 vitlöksklyftor
½ deciliter olivolja
2 matskedar tomatpuré
chilipulver
salt

• Sätt ugnen på 225 grader, strimla vitlöken og blanda den med resterande av ingredienserna, bred ut allt i en folieklädd ugnsform samt rosta i ugnen tills majsen är gyllenbrun hvilket tager ungefär 15 minuter, rör om då og då. Tag sedan ut för svalning, mixa majsblandningen till en slät kräm.


Kycklingspett:

500 gram kycklinglårfilé
½ deciliter honung
25 gram smält smör
4 matskedar bourbon
rosmarinkvistar
salt, svartpeppar

• Sätt ugnen på 225 grader med grillelement, skär kycklingköttet i mindre bitar trädandes upp dem på spetten.
• Mixa honung, smör, bourbon samt kryddor till en tjock glaze.
• Lägg kycklingspetten på en folieklädd plåt og grilla dem på båda sidor, innertemperaturen skall överstiga 70 grader när de äro klara.
• Ös bourbonglazen som runnit av spetten över dem innan servering.












~

Allra helst drickes bourbon till maträtten.

Nessun commento: