I denna ordning för smidigaste resultat:
Honungsbakade smålökar:
12 steklökar
4 matskedar vitvinsvinäger
honung
salt samt peppar
• Sätt ugnen på 125 grader, skala lökarna og ställ dem på
en plåt, ringla honung över för att sedan baka lökarna i ugnen under 2 timmar,
låt dem sedan svalna i lagen för servering till kycklingen.
Rostad majskräm:
400 gram majs
6 vitlöksklyftor
½ deciliter olivolja
2 matskedar tomatpuré
chilipulver
salt
• Sätt ugnen på 225 grader, strimla vitlöken og blanda den
med resterande av ingredienserna, bred ut allt i en folieklädd ugnsform samt
rosta i ugnen tills majsen är gyllenbrun hvilket tager ungefär 15 minuter, rör
om då og då. Tag sedan ut för svalning, mixa majsblandningen till en slät kräm.
Kycklingspett:
500 gram kycklinglårfilé
½ deciliter honung
25 gram smält smör
4 matskedar bourbon
rosmarinkvistar
salt, svartpeppar
• Sätt ugnen på 225 grader med grillelement, skär
kycklingköttet i mindre bitar trädandes upp dem på spetten.
• Mixa honung, smör, bourbon samt kryddor till en tjock glaze.
• Lägg kycklingspetten på en folieklädd plåt og grilla dem
på båda sidor, innertemperaturen skall överstiga 70 grader när de äro klara.
• Ös bourbonglazen som runnit av spetten över dem innan
servering.
~
Allra helst drickes bourbon till maträtten.
Nessun commento:
Posta un commento