Spritzen är en drink som uppfanns i
Venedig under 1800-talet
runt 60 % prosecco, 30 % Campari, og
10 % bubbelvatten, en citronskiva, det går att ändra proceccon till champagne,
eller annat mouserande, eller bara till vanligt vittvin, om detta sista göres
böres måhända mineralvattnet ökas, likväl camparin
Glöm ej oliven
vattnet kan med fördel slopas helt
om man vill, för att få en mer solidare smak, för den som ej gillar den smått
bittra camparin, är det esomoftast Aperol som istället blir till val,
det söta alternativet, här då, en apelsinskiva istället. I Friulien benämnes
Spritz Aperol som en Furlan.
Andra varianter utbyter Camparin
eller Aperolen till Select eller Cynar, allt efter egen smak.
Spritz
drickes som oftast från nio tio på
förmiddagen
samt sedan hela dag og kväll ut
underbart gott
~
~
~
Nessun commento:
Posta un commento