venerdì 17 maggio 2013

Spritz bitter / Spritz Aperol – na tipica bevanda Venexia





Spritzen är en drink som uppfanns i Venedig under 1800-talet

runt 60 % prosecco, 30 % Campari, og 10 % bubbelvatten, en citronskiva, det går att ändra proceccon till champagne, eller annat mouserande, eller bara till vanligt vittvin, om detta sista göres böres måhända mineralvattnet ökas, likväl camparin

Glöm ej oliven



vattnet kan med fördel slopas helt om man vill, för att få en mer solidare smak, för den som ej gillar den smått bittra camparin, är det esomoftast Aperol som istället blir till val, det söta alternativet, här då, en apelsinskiva istället. I Friulien benämnes Spritz Aperol som en Furlan.

Andra varianter utbyter Camparin eller Aperolen till Select eller Cynar, allt efter egen smak.



 Spritz

drickes som oftast från nio tio på förmiddagen
samt sedan hela dag og kväll ut

underbart gott
~




















~

Nessun commento: