sabato 4 maggio 2013

Ekonomi af skuld


de kvacksalviga pseudovetenskapliga nationalekonomerna og politikerna som fått fritt spelrum i senaste tiders statliga finanser driver samhällena till ättestupans brant

en skuldekonomi är i grund ock botten otjänlig
en stat skall icke ha någon skuld whatsoever

den skall heller ej baila ut banker i skuld



















~


SvDSvDSvD, SvD, SvD, SvD

~~~Fem år sedan~~~


~

1 commento:

Nalle Puff ha detto...

Allt som har med ekonomi är hokus pokus och det gäller allt från charlataner som daytradar på börsen, till den som vill jag ska köpa trygga schweiziska räntepappaer.

Det enda kloka är att spela trav, ty den med mest kunskap kommer att vinna de andras pengar.

De näst mest kloka är att ha mark, bara det för att marekn ska ge avyttring som måste man själv arbeta.

Därför blir trav bäst för där kan man klämma en-två öl emedan man tänker på hästarna, och sedan när man lagt sitt sitt kan man dricka så mycket öl att man tappar sitt omdömme. Det gör inget att tappa omdömmet när spelet redan är lagt. Hästarna vinner ändå!

Jag har en en del pengar jag fått från mina arbeten. Blir ju inte mycket över när staten bestulet till sig den delen de kallar skatt.

Hur som när jag var liten så fick vi ibland läsa en serie som hette "Spara & Slösa". Jag fattade redan då att det var lurendrejeri men dumt nog gick på iaf det och sparade lite pengar.

Ja det jag har arbetat ihop och det jag vunnit på trav men nu efter detta med Cypern så vet att det var skitdumt att spara pengarna.

Det är inte mycket pengar men jag tror att jag skulle kunna upprätthålla samma levnadsstandard jag har idag under en del år,även om jag inte hade andra inkomster.

Jaja, detta med Cypern talar för att jag måste göra av med det där kapitalet fort.