mercoledì 1 maggio 2013

Rasisters förståelse


neger är en rasistisk term

för dem som i sitt sinne
äre fast i en rasbiologisk domän


















~

Rasism, samt förståelse, behandlas i min bok Postmodernisme premillénaire


3 commenti:

Nalle Puff ha detto...

Alltså jag kan respektera en individ som inte vill bli kallad neger.

Det sunda är väl först och främst att kalla någon vid sitt namn oavsett kön, nationalitet osv.

Jag kan faktiskt däremot inte respektera den som vill förbjuda mig att tala mitt modersmål.

Jag kan inte respektera dem som ljuger om ordet "neger" och dess ursprung.

Dvs de som påstår att rtdet kommer ur "nigger" har sin grund i slaveri och koloni.

Sanningen är att ordet neger kommer från de latinska språken. Är det okey för de latinska talarna att använda ordet. Då måste det vara samma för di svenska i och med att det är samma ord och ett låneord därifrån.

Och är det så att jag inte får säga "neger". Då är det min rätt att få säga "blåman". Då det vara det ordet man sade innan negerordet typ på 1500-1600 tal kom till Sverige.

Det är nämligen så att jag har rätt till mitt modersmål och ingen jävel har rätt att förbjuda mig att tala det språket.

Fast som sagt i första hand tycker jag det är individens namn, i andra hand individens nationalitet som gäller.

Fast om det blir så att jag exempelvis säger att i Brasillien bor det många negrer så tycker inte jag att jag gjort fel, ty det heter så på mitt modersmål sedan ungefär 1500-1600 talet. Och som sagt jag har rätt att få tala mitt modersmål i mitt eget land.

Nalle Puff ha detto...

Sedan som en anekdot kan jag berätta att när jag gick i fjärde-femte klass (tidigt åttiotal) var det en lärare som hörde fel.

Hon tyckte sig höra att jag sa "nigger". Det sa jag inte jag sa "neger".

Jag visste inte ens då att det fanns ett ord som hette "nigger". Iaf var hon en lärare av den gamla skolan, så jag åkte på en örfil och fick en föreläsning om varför man skulle säga "neger" och inte "nigger".

Därav kan jag bara inte förstå varför jag inte idag får tala mitt modersmål fritt som jag vill.

Fast däremot så gillar jag verkligen inte de där personerna, bloggarna osv som måste överdriva användningen av ordet "neger".

Alltså det finns ingen anledning om man exempelvis ska skriva om Nelson Mandela att då i varannan mening påpeka att han är neger.

Det gör man ju bara pågrund av rasistiska skäl och nget annat.

I första hand är han ju individ i detta fall individen Nelson Mandela, i andra hand en man, i tredje hand en sydafrikansk politiker. Och vilken ras han är av kan jag se på ett foto utan för den delen missbruka det han nu vara.

Tycker det är synd att detta missbruk av språket uppstått. Det blir väl så när man ska överdramatisera saker och ting från både pk-lägret och de andra lägret.

Trist, för jag vill kunna tala mitt modersmål på det vis som det är! Däremot så har alla rätt att kräva att jag tala mitt modersmål med omdömme.

Jag behöver alltså inte alltid för alla i alla lägen påpeka vad någon är.

Jag menar du kan kalla mig viting. Det gör det samma men ska du påpeka att jag är det i allt du säger. Då kommer jag tycka att du är en lite underlig figur. Det samma borde de tänka på som tycker det är viktigt att alltid få kalla någon för neger.

Johnny ha detto...

I Sverige är det framför allt invandrarnas rasism mot vita etniska svenskar som är största problemet och de hatiska anti-rasist-fascisterna som kastar sten, flaskor, smällare mot politiska demonstrationer. Det är de vita etniska svenskarna som får betala med blod och pengar för den sjuka invandringspolitiken som ruinerar Sverige ekonomiskt, socialt och kulturellt. Lagen om hets mot folkgrupp, måste också omfatta etniska svenskar och kristna, alla medborgare skall ha lika rättigheter.