domenica 23 novembre 2008

Rättvisa skipas

~

Det är framförallt Georgiens president Michail Saakasjvilis roll i det fem dagar långa kriget som kommit i ny dager.

I augusti framstod Saakasjvili som det lilla landets försvarare mot mäktiga Rysslands attack.


~


dagarna går allt
ingen ändring, ingen alls

förstockning ändras


~


Många medier och politiker i Väst, inte minst den svenske utrikesministern Carl Bildt, gav ensidigt Ryssland ansvar för krigsutbrottet. En bild som nu allt mer ifrågasätts.

~


Rädda Gotland från
hemska hemska ryssen.nu

400 miljoner bistånd

till Georgien alltså
ingen ingen ändring nu


~


(brittisk militär som tjänstgjorde för OSSE)

- Det var klart för mig att den georgiska attacken var helt urskillningslös och oproportionell i förhållande till en provokation, om det över huvud taget var någon sådan, säger Ryan Grist.


~


insatta visste
propagandister döljde

vi hade rätt, giv.


~


- Vår president har skapat en attraktiv, demokratisk fasad. Men alla georgier vet att vi inte har någon fri press.... säger Nino Burjanadze.


~


skuggdemokrati
erövring, ofrihet

giv, Svärje stödjer


~


(vid Genèvesamtalen)

Ryssarna vidhåller att också Abchazien och Sydossetien måste delta i samtalen. Georgierna hävdar att det bara finns plats för sex parter runt bordet: Georgien, Ryssland, EU, FN, Osse och USA.


~


åter så igen
imperalistiska svin

småstatssvinn vid bord
skott skjuts















~

ovan citering från Blomgren, Jan, “Georgiens president ifrågasätts allt mer”, i Svenska Dagbladet 13 november 2008, s. 24; den tidningen tillsammans med annan generell offentlig debatt i Sverige förde en ologisk propaganda mot Rysslands agering och intentioner när det begav sig, räddhågsen om Gotland eller vad det var; samt sistnämnda citering från Magnusson, Erik, “Georgiensamtal kan stupa på bordet”, i Sydsvenskan, 18 november 2008 S. A14, en tidning som var mer reellt betänkt gällande konflikten.

1 commento:

Anonimo ha detto...

Din sk berättelse om Ivesteron eller vad du kallar Samachablo för är rent Bullshit. Läs på innan du yttrar dig om Georgien !