mercoledì 19 novembre 2008

Ekonomiska flyktingar från Burlöv

~
I Burlöv finns det två familjer, fem vuxna och sex barn, flyktingar från krig, innehållandes bl.a. en åtta månaders flicka, som bor utan värme och varmvatten, det yngsta barnet har aldrig någonsin i sitt liv haft varmvatten.

I två år har de bott där i mögel och fukt, nu blir de utkastade då den hyrda bostaden bedöms otjänlig av de kommunala myndigheterna, men socialen tänker ej hjälpa dem finna nytt boende.

När kontakt med socialen tas, åter en gång, är beskedet:

Flytta till Norrland

det är det ‘alternativa boendet’ som erbjuds, när kommunen slänger ut dem.














~
Andra bloggare om , , , , , , , , , ,

7 commenti:

Anonimo ha detto...

Svenskt boende, bostäder och hela samhället är de senaste 60 åren inte byggt för 5+ barnsfamiljer. Vill man ha enorma familjer så bör man skaffa hus. Men för det krävs att man arbetar och sliter, och det hinns inte med om man ska vara hemma som kvinna och ploppa fram barn, eller om man som man ska vara i moskén hela dagarna och lyssna på hatpredikan på arabiska.

Anonimo ha detto...

Håller med. Jag har en släkting som är fastighetsskötare i Malmö. Han har berättat mycket om hur s.k. ny-svenskar på kort tid kan totalförstöra en bostad.

Anonimo ha detto...

Ja, det är ju det enklaste för soc., om de flyttar till Norrland. Hoppas att de får ett gott hem någonstans/ M.M.

Anonimo ha detto...

Snyggt gjort:)

Silver ha detto...

ja, jag för min del tänker ju - tänk att ta hand om en åtta månaders bebis, utan varmvatten och värme, som är så viktiga för ett barn ... att leva så här efter att ha flytt från krigets traumatiska upplevelser.

det ska väldigt mycket till för att man tar sin stora familj, rycker upp rötterna och flyr från sitt hemland.

vilka totalt olika öden som genomlevs sida vid sida i sverige idag. vården av för tidigt födda är ju t ex fantastisk i sverige. samtidigt, utanför trygghetssystemet, lever ett åtta månaders barn på detta vis. det kan inte vara en självvald situation, inte på något sätt. det är en situation man hamnar i om omständigheterna tvingar en.

livet är allt annat än rättvist - det är för jäkligt att det är så här - vad kan man göra åt det ?

Anonimo ha detto...

Jag är 50 år gammal och har aldrig sett en kackerlacka i Sverige i hela mitt liv. Jag har bott både i radhus och hyreshus och umgåtts med folk i alla s.k. socialgrupper. Kan det finnas någon förklaring till att de frodas i Rosengård? Kan livsstil ha något med saken att göra?

Anonimo ha detto...

läste i metro idag om att kronofogd tog hemlösas husvagn/bil (eller vad det nu var)...mitt i vintern. Schysst.