sabato 6 ottobre 2018

Tage Erlander, Gustav Möller, och Socialdemokraternas antisemitism samt rasism


1938 framförde Sverige genom statssekretare samt socialdemokraten Tage Erlander og Schweiz, oberoende utaf varandra, ett politiskt önskemål om att de tyska judarna skulle erhålla särskilda pass. Detta var den direkta orsaken till hvarför den tyska regeringen införde de så kallade ”J-passen”.

Den 5 oktober 1938 blev alla judiska pass ogiltiga og skulle lämnas in till polisen inom två veckor, de finge därefter ansöka om nya pass. Passen stämplades med ett rött ”J” på första sidan.

Anledningen till det svenska kravet var att man tyckte att alltför många judar lyckades fly Naziriket för att taga sig till Sverige eftersom deras namn ej direkt avslöjade dem. Så Tage Erlander, som då var statssekreterare åt socialminister, tillikt socialdemokrat, Gustav Möller som även behändigt var chef för hemliga polisen åkte på regerings uppdrag till Tyskland för att försöka stoppa judeflykten till Sverige.

Tage Erlander medverkade alltså till att Tyskland införde det stora J som stämplades in i varje tysk judes pass, detta var bara ett utav socialdemokraternas åtgärder mot den människotyp man såg som underlägsen.

Vidare så inleddes anno 1942 en registrering av ”tattare” på initiativ från socialminister Gustav Möller samt statssekreterare Tage Erlander. Anledningen var att genom detta kunna sätta in sociala åtgärder, det vill säga att sterilisera ”mindervärdiga” människor, något man sedan höll på med framtills 1975.


















~

1 commento:

a hixtler ha detto...

det är ju helt och hållet befängt att anklaga tage erlander och gustav möller för antisemitism, det är ju så patetiskt så det är ju inte sant, finns inte ens någon anledning att läsa det du skriver eller bemöta dumheten i sådan historieförfalskning och lögn

däremot är det sant det där med j-stämpeln, den hitta man på av rent praktiska skäl, och ja med tanke vad som hände etc blir det ju enkelt för den som sitter på facit att säga det var fel, men istället för att gråta, göra sig själv till offer, propagera för liberala våldtäktsideologier vore det ju bättre att dra en lärdom utav det som var fel, och se till att det felet inte återuppstår idag

som typ den här moderna j-stämpel https://www.irishtimes.com/news/world/europe/eu-to-develop-covid-19-vaccine-pass-amid-divisions-over-issue-1.4498393

här ses dock inget motstånd från dumliberalen, bigtech och kapitalistkramare lando