Il gusto del sole
vermouth med sötbitter frisk arom
av klar lime et citrus, skal
samt variösa mjuka alpina kryddor
som tillsats starkvinet
Limetton görs av det ärorika
Cinzanohuset från 1700-talets Turin som redan från start inriktade sin bottega
på att framställa vinapertifer. Många föredrar limetton kyld, eller med is, jag
föredrar den rumstempererad då aromen får långt högre räckvidd då, detta är en
solklar apertiv men kan naturligtvis nyttjas för andra ändamål likväl,
exempelvis som drinkblandning tillsammans med exempelvis citronvodka - i den
klassiska drinken Limetto Limonade blandar man även in soda, samt is,
hvilket får sägas vara ofog i de flesta sammanhang, förutöver måhända under en
varm sommareftermiddag.
Att blanda Limetton med Prosecco,
eller varför då inte med Cinzanos egna spumante Asti, giver likväl fräscht
resultat.
~
Nessun commento:
Posta un commento