500 gram gurka
500 gram tomater
150 gram fetaost
2 rödlökar
0,5 deciliter kalamataoliver
1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta
1 kruka dill
svartpeppar
krutonger
portvin
3 vitlöksklyftor
anis
talt, olivolja
1,5 matsked rödvinsvinäger
0,5 deciliter kraftig olivolja
salt
• Krutongerna kunne bäst göras i
förväg men smakar allra bäst någon timme efter rostningen. Sätt ugnen på 150
grader läggandes krutonger i en ugnfast form, de må ligge trångt men ej i flera
lager, droppa över portvin över dem alla. Mortlade anisen tillsammans med
vitlöken samt salt, blanda sedan i oljan låtandes det stå att dra under runt 10
minuter. Häll oljblandningen över krutongerna vändandes dem runt ordentligt,
rosta sedan i ugn tills de doftar perfekt varandes spröda i konsistens, tag ut
låtandes dem svalna.
• Skala samt tillskär gurkan i stora
bitar, skala samt tillskär löken i tunna klyftor på längden, blanda med gurka
og hälften utav dressingen. Tärna tomaterna grovt, smula osten grovt, varva
allt i en stor skål med peppring lite då o då, droppa över resterande dressing.
~
Nessun commento:
Posta un commento