domenica 11 giugno 2017

Förenklad paximadiasallad - Recept


500 gram gurka
500 gram tomater
150 gram fetaost
2 rödlökar
0,5 deciliter kalamataoliver
1 kruka bladpersilja
1 kruka mynta
1 kruka dill
svartpeppar

krutonger
portvin
3 vitlöksklyftor
anis
talt, olivolja

1,5 matsked rödvinsvinäger
0,5 deciliter kraftig olivolja
salt

• Krutongerna kunne bäst göras i förväg men smakar allra bäst någon timme efter rostningen. Sätt ugnen på 150 grader läggandes krutonger i en ugnfast form, de må ligge trångt men ej i flera lager, droppa över portvin över dem alla. Mortlade anisen tillsammans med vitlöken samt salt, blanda sedan i oljan låtandes det stå att dra under runt 10 minuter. Häll oljblandningen över krutongerna vändandes dem runt ordentligt, rosta sedan i ugn tills de doftar perfekt varandes spröda i konsistens, tag ut låtandes dem svalna.

• Skala samt tillskär gurkan i stora bitar, skala samt tillskär löken i tunna klyftor på längden, blanda med gurka og hälften utav dressingen. Tärna tomaterna grovt, smula osten grovt, varva allt i en stor skål med peppring lite då o då, droppa över resterande dressing.













~

Nessun commento: