börja med att hacka upp en
större gul lök samtidigt som man sätter på 9,5 deciliter vatten med 2 matskedar
grönsaksfondu för uppkokning.
fräs löken samt runt 250 gram
risottoris i smör i runt fem minuter i ett större grytjärn, häll därefter i det
uppkokade buljongvattnet lite i taget under omrörning för tillkokning under
runt 20 minuter framtills vattnet kokats nästintill helt bort. Krydda med chili
i slutet av tillredningen.
koka samtidigt upp 250 gram
gröna sparris i en kastrull med lite salt låtandes allena koka under trenne
minuter, skär därefer upp sparrisen i runt två centimetrer stora bitar där
knopparna lägges åt sidan
samtidigt som risotton kokar
kunne man göra en passande salladsmix som tillrätt, en champinjons-morotssallad
passar ypperligt. Skölj samt skiva 250 gram champinjoner og lägg i en skål,
tillsätt här 3 matskedar olivolja samt 3 matskedar balsamvinäger samt salt,
skölj runt 120 gram roccolasallad samt ett paket stora vita bönor, et skala og
hyvla två medelstora morötter. Blanda allt detta i ett.
Det går naturligtvis bra med
någon annan sallad tillikt, men ovan balanserar väl citronen samt chilin.
För risotton bör även runt 45
gram lagrad ost samt parmesan grovrivas. När riset nått al denta så tages
järnet av pannan från plattan varefter osten samt saften från en citron röres
ned, likväl så 1 deciliter vispgrädde, sparrisbitarna, salt, peppar og chili
ånyo.
Sparrisknopparna låtes toppa
maträtten som serveras jämnsides salladen.
~
~~~Fem år sedan~~~
~
Nessun commento:
Posta un commento