domenica 8 dicembre 2013

Citruschilerad sparrisrisotto


börja med att hacka upp en större gul lök samtidigt som man sätter på 9,5 deciliter vatten med 2 matskedar grönsaksfondu för uppkokning.

fräs löken samt runt 250 gram risottoris i smör i runt fem minuter i ett större grytjärn, häll därefter i det uppkokade buljongvattnet lite i taget under omrörning för tillkokning under runt 20 minuter framtills vattnet kokats nästintill helt bort. Krydda med chili i slutet av tillredningen.

koka samtidigt upp 250 gram gröna sparris i en kastrull med lite salt låtandes allena koka under trenne minuter, skär därefer upp sparrisen i runt två centimetrer stora bitar där knopparna lägges åt sidan

samtidigt som risotton kokar kunne man göra en passande salladsmix som tillrätt, en champinjons-morotssallad passar ypperligt. Skölj samt skiva 250 gram champinjoner og lägg i en skål, tillsätt här 3 matskedar olivolja samt 3 matskedar balsamvinäger samt salt, skölj runt 120 gram roccolasallad samt ett paket stora vita bönor, et skala og hyvla två medelstora morötter. Blanda allt detta i ett.

Det går naturligtvis bra med någon annan sallad tillikt, men ovan balanserar väl citronen samt chilin.

För risotton bör även runt 45 gram lagrad ost samt parmesan grovrivas. När riset nått al denta så tages järnet av pannan från plattan varefter osten samt saften från en citron röres ned, likväl så 1 deciliter vispgrädde, sparrisbitarna, salt, peppar og chili ånyo.


Sparrisknopparna låtes toppa maträtten som serveras jämnsides salladen.


















~



~~~Fem år sedan~~~


~

Nessun commento: