nectar angelorum hominibus
vinet är gjort med appassimentmetoden
som går ut på att man torkar druvorna på bambuställningar för att låta dem
ansamla arom hvilket är en traditionell veronesiskt venetiansk metod.
Campofiorin är ett supervenetian vin gjort sedan 1964 genom
ripassometodens dubbelfermation, likväl detta för att utöka aroman, vinets liv,
samt koncentration av coleur. Den andra jäsningen sker med torkade druvor som
skulle blivit amarone om de låtets ligga kvar, vinet lagras sedan under 18
månader på fat, dels stora fuste veronese, dels på mindre fat à la
barrique
dëgûstè:
intensivt rubinrött, hägrandes i
smak, med fylligt rik fruktig bärsmak med anton av kryddor, men mjuka tanniner
i aromrik mustighet, af fat
passar till det mesta
ett perfekt vin
supervenetian
~
Taggar: haibun, Verona, Veneto, Venetien, veronesiska viner, venetianska viner, italienska viner, Masi Campofiorin, appassimento, ripasso, vin, rödvin, vinrecension, recension
Nessun commento:
Posta un commento