martedì 22 maggio 2012

Eurovision

 ~
sedan engelskan blev hegemon
förlorade Eurovision sin vision

~











+ Europas tungomål
++ Linguiku, Monolingua, La lenga

Aft; Censurerad utav Dagens Nyheter
Taggar: Eurovision, språk, engelska, anglifiera, mångkultur, monokultur, kulturfördärvning

7 commenti:

utrotarn ha detto...

likvärdigt som när man måste sjunga arabiska folkvisor på svenska nationaldannn. nana nanana.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

absolut inte, arabiska är modersmål för en hel mängd svenskar, så är inte fallet för engelska:)

utrotad ha detto...

teckenspråk hade varit förståerligt... resten är inte det. Det är bara löjligt.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

svårt att sjunga på teckenspråk, antar jag, förövrigt så är alla former av visor - arabiska som svenska, samiska som finska - patetiska i förhållande till någonslags nationalistfirning.

Hoppa grodorna kan de ju göra på missommar, varför sjunga tramsiga folkvisor ytterligare en dag?

jag vet inte vad de 'visar' kring, eller på vilka språk de så gör, ty då jag lämnar nationalistfiranden till nationalister, samt nationalstatsvurmare.

så jo, jag håller med dig, det är löjligt att sjunga arabiska folkvisor på svenska nationaldagen, men det är ju för att det är tramsigt överhuvudtaget att skräna visor på sent påhittade dagar, oavsett språk.

Dessutom, firas ju svenska nationaldagen i åminnelse utav Gustaf Wasa - en av svensk-historiens värsta kungar.

Utrotat ha detto...

jag gillar Sverige och att vara svensk i motsatts till många andra svenska mesar. Firar gärna med vem som helst, så fort tillfälle ges. Dock tror jag inte att jag har firat speciellt mkt på nationaldagen, det är ju extremt har man fått lära sig.

Dom som har fel på hörseln och inte fattar svenska språket..då kan jag teckenspråk. Sjunga kan man på teckenspråk :)

S.A.I. Steve Lando ha detto...

med ett skattetryck som ligger nära 50 % så hedrar du din stat varje singel gång du köper något, eller tjänar något (vitt) - samt naturligtvis, röstar.

att sedan dessutom samla ihop en drös för dig okända människor på allmän plats för att sjunga folkvisor eller allsång för att fira något imaginärt, är ju att beteckna som närt sekteristiskt.

att 'statens folk' inklusive 'kungen' underblåser denna 'gemytliga' tanke äskandes fira kung og rike runt, har ju sin förklaring däri.

- men extremt behöver det ju dock inte va, ty konungen som ju firar nationaldagen är väl ej att beteckna som någon råbarkad nationalsocialist iaf:)

att gilla 'svenskhet' har ingenting alls med 'svenska nationaldagen' att göra. Fira på missommar og du firar svensk kultur, mycket trevligare, mycket bättre - fira när du vill:)

Var människor lägger sitt 'gillandeskap' hän, vet jag ej om det betecknar mesighet eller omesighet, och utifall de som du benämner som 'svenska mesar' är i dominans så är ju i sådana fall dem betecknandes för 'svenskhet':)

Irota ha detto...

Ja, det är tyvärr i dominans att folk klankar ner på Sverige och kulturen. Helt utan anledning och jag blir irriterad på att svenskhet förknippas med något dåligt o det är inget jag firar någon dag, allra minst på nationaldagen.

Nationaldagen är ingen dag för arabiskt språk, tycker jag. Som du själv sa så är svenskhet något att fira dock kommer den ju aldrig i rätt rampljus utan förknippas ofta med Nationalsocialism och, eller något annat trist.

Jag firar när jag vill precis som så många andra. Isf är väl vi en sekt också då, vi som är så. Då innebär det alltså att en sekt inte behöver vara dålig nödvändigtvis.

Jag vill att nationaldagen ska firas men att sträva bakåt på nån kung som levde runt jesus kristus.. det är inte min plan riktigt. Snarare att man ska se där vi är nu och påväg samt fira denna dag med att lyfta fram svenskhet.

Det bra är ju bla det svenska mångkulturella men det innebär inte att man måste betona det på de viset.
Jag tycker det är bra med blandat folkslag dock är det mycket kvar att arbeta med.

Jag kan tyvärr inte göra så mkt mer än att vara öppen och sträva efter ett jämställt samhälle. (där har vi något som är väldigt svenskt och positivt, enligt mig.)

Att sträva efter det när så många vill leva i en patriark kultur är inte det lättaste.

Jämställt är väldigt svenskt och något fira men att göra det med att spela patriarkkulturisk musik som för min del är mycket värre än ex. NF då patriarket inte bara slår ner på en kultur utan man slår ner på ett kön vilket drabbar betydligt fler.

Det finns många hål att fylla igen förstås, jag generaliserar mycket i det jag har skrivit men det behövs innan man kan gå in på smådetaljer.

Ja du håller med :) men inte av samma skäl :P