lunedì 7 maggio 2012

Bokbål - Myten kring växthuseffekten

 ~
Kurslitteratur på KTH hävdar att växthuseffekten är en myt. Enligt experter som DN talat med är boken otillförligtlig och politiskt vinklad rappakalja.

Studenter på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm får lära sig att klimatförändringarna inte existerar. En obligatorisk kursbok ägnar flera kapitel åt att avfärda växthuseffekten.

- Vi blev väldigt upprörda när vi fick den.

Efter att studenterna klagat tog skolan bort sidor i boken. Men de har fortfarande kvar referenser till den ursprungliga boken.

- Vi har fått besked från ansvariga att kursen inte går att hålla utan kursboken. Den tar upp sådant material som inte finns i grundläggande böcker.

~

nu är det så, att:

växthuseffekten är en myt

det är allena myter som uppfattas som absolutionistiska på sådant vis att varje spår utav annat tänkande anses befängt samt utraderingsbart, det är enbart myter som uppfattas som allenarådande sanningar, fastän de ej äro det, det är bara myter som skapar sådan frenesi hos de troende, att de äro helt oförstående för olikt tänkande

det är en myt,
så länge människan står för grunden av dess skapelse

upplysning, hava nått medeltid, ånyo.

~



DN, DN, AftAft
citat: Bojs, Karin, o, Örstadius, Kristoffer, “Växthuseffekten en myt - enligt kursbok på KTH”, i DN.se, 2010-11-30

Taggar: växthuseffekten, miljöabsolutionism, sanningar, ovetenskaplighetKTH, pseudovetenskap, klimatförändringar, myter, bokbål, troende

Nessun commento: