giovedì 29 ottobre 2009

Ekodomedagica

~
Samtidigt fullföljs i argumentationen gammal religiös information: världens undergång är nära. Domens dag kommer. Bekänn dina syner och gör bättring. Det är människan som genom sina synder är ansvarig för den kommande katastrofen.

Om hon inte bekänner sina synder och slutar använda fossila bränslen så kommer världen att gå under. Uppkomsten av miljöapokalyptiskt tänkande är kanske den mest påfallande ideologiska utvecklingen i västvärlden sedan marxismen gick under.


~

arbetaren dog
gruvan tog sina närda liv

sotets skenarvssynd

~









+ Kvarten är slut - Akademisk Tertiär återgång, Olja miljön, Växande växthus, Miljöbeskatta de miljövänliga, Energiöverkonsumtion?, Den obekväma solitära sanningen

citatet är från, Thörnqvist, Lennart, “Klimat efter Marx”, Sydsvenskan 27 december 2007 s. A5

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

1 commento:

Anonimo ha detto...

Marxismen gick inte under, den ändrade form. För att lura kritikerna. I domstolarna, och på ledande positioner frodas kommunisterna. Att fåtalet ska leda flertalet. De få i frihet, de flesta ska följa. Grekisk demokrati?
Folket bär kostnaderna, fåtalet tar vinsterna och flyttar dem till sina konton i Schweiz. Vem ska till exempel ha hand om CO2-handeln?
Som skrivits på andra ställen - det är en ny form av avlatsbrev, där de världsliga ledarna "ser efter" rikedomarna åt gud.
Efter att ha sett Vetenskapens värld om Milrams el-experiment, så förstår jag hur det fortfarande kan fungera. Jag trodde experimentet var välkänt, så var tydligen inte fallet.