venerdì 20 marzo 2009

Exportera problemen till kolonierna – Those Pakis

~
När utrikesminister David Miliband nyligen besökte Afghanistan blev han informerad om att de sprängladdningar som dödar brittiska soldater innehåller brittiska elektroniska komponenter ... Enligt officierare har de tagits in i Afghanistan eller Pakistan av muslimska britter som stödjer islamisterna.

-Vi är nu indragna i ett sorts overkligt litet brittiskt inbördeskrig flera hundra mil hemifrån, sade en officer.

Det är nämligen inte bara bombernas utlösningsmekanismer som tyder på brittiska muslimers deltagande på talibanernas sida. Under en längre tid har britterna snappat upp radiokommunikationer mellan talibanenheter.

Allt oftare har konversationen förts med tydlig engelsk dialekt.


~

wat u sayin blad
bom da wit fehs back yard

rah, das sonds ’nuff nang

~


Se även mina: Afghanistans multikulturalism, Afghanistan, Kolonialväldet USA

Citat, Norrman, Leif, “Unga brittiska muslimer slåss mot landsmännen”, i Sydsvenskan, 1 mars 2009 s. A14

Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

2 commenti:

Beelzebjörn ha detto...

Så vind, skörda storm, heter det ju? Såg en BBC-dokumentär där Kabul beskrevs på ett lite annat sätt än i media i övrigt. Intressantast var en Tysk som startat ölstuga mitt inne i stan, med Aghansk personal. En av stamgästerna var Afghanistans första kvinnliga TV-fotograf.

Samtidigt, i ett annat reportage, ligger en Amerikansk postering och vaktar ingenting uppe i någon avlägsen bergstrakt. Soldaterna talar om hur de inte kan sticka upp huvudet ur skyttegravarna (ja, skyttegravar, á lá 1914). Sniper at work.

"Vi har Apache's med FLIR som kan se en råtta på marken i kolmörker, men vi kan inte hålla de där skyttarna borta från sluttningen."

Afghanerna KAN krig. De har gjort det ett tag, och all teknologi till trots, finns det inga idiotsäkra system. Rätt klädsel, lite fet kräm och varm omgivning, så är värmekameror inte så meningsfulla längre. Det de behövde för att lura markradar och attackhelikoptrar, lärde CIA dem när Sovjet ockuperade.

Bummer.

Påminner något av det här om Vietnam? Kanske med matchande herointransporter i Air America's regi. Med patruller av rädda soldater som visiterar byar dagtid, ute i ingenstans bland främmande människor som vet att det bara är nya Sovjeter, som kommer att försvinna snart. Talibanerna kommer att finnas kvar.

Lite vid sidan av, om du inte sett det ännu, kan jag tänka mig att du kommer att tycka att den här artikeln är intressant: http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/17/naturligt-att-stodja-israel

Tror du SD blir inbjudna till nästa fredliga manifestation för Israel?

Mwahahaaa...

S.A.I. Steve Lando ha detto...

hehe ja de borde de bli. Ty.

Nationalister - Sionister - Förenda Eder.