giovedì 5 febbraio 2009

Polisbrutalitet - Cro Magnonpolis talar ut

~
på humbelt vänligt vis påtalades polismannens mentala inkompetens samt bristfälliga utbildning om hur man behandlar människor

brutala bevis på detta kom på momang

~

Våldet i samhället , Poliser och nassar

Andra om: , , , , , , , , , ,

22 commenti:

Anonimo ha detto...

Du ser inga problem med stenkastandet som sådant? Större problem och brott givetvis att poliserna tänkte fel. Lando på rättrötans sida.

Kontemplerande kille ha detto...

Ungdomarna förstör och bränner i Rosengård, och du blir upprörd över några dumma ord? Klart som fan att poliserna blir frustrerade med tanke på den vardag som de möter.

Anonimo ha detto...

Inte lämpligt språk av polisen, men när utsätts för det som de gjorde i Rosengård, kan jag förstå att det säger det ena eller det andra som de inte skulle säga i normala fall. När man är arg och frustrerad skall man inte banda sina kommentarer.

Testa själv att få stopp på några stenkastande småglin, så skall vi andra lyssna på dina poetiska ord du kommer förgylla vår värld med.

Anonimo ha detto...

Har man sökt asyl och kastar sten så är man en blattajävel.

Anonimo ha detto...

Jag är förvånad att Polisen inte använde ännu starkare ord. Det skulle nog jag ha gjort i deras situation. Hela denna debatt är skitlöjlig om vad man får säga och inte. Vänsterns språkpolis är alltid på hugget och ylar rasism tillbaka mot alla som inte rättar sig i ledet. Jag förmodar att de fina ungdomarna i Rosengård inte undslapp sig kommentarer som Snutdjävel eller Fascistsvin som annars flitigt brukar användas i "manifestationer" som i Rosengård och Göteborg 2001.

Anonimo ha detto...

Att du överhuvudtaget kan komma till tals och nå ut till en massa människor får ses som demokratins baksida.

Anonimo ha detto...

Om polisen är Cro Magnon så är det väl rimligt att anat att hobbyjihadisterna är apor av deras beteende att döma?
Man kan be en stilla bön för att poliserna och polisledningen låter bli att göra en praktpudel och slicka hobbyjihadisternas fötter.
Däremot tror jag vänstermedia hugger i sten - måttet är rågat för länge sedan, vilket jugoslaven i ring P1 var ett exempel på, så media har inget för att yla sig röda om det här. De är omsprungna av verkligheten och av bloggar och diskussionsforum (som FB).

Anonimo ha detto...

Spelar överhuvudtaget inte någon roll vad poliserna eventuellt blir kallade för, de får ändå inte vara lika låga.

Enkel matematik. De FÅR inte.

Anonimo ha detto...

Poliserna sa ju inte detta direkt till killarna - det var ju ett internt privat samtal de förde med varandra i polisbussen.
Får inte jag säga vad som helst till en kompis helt privat? Blir jag åtalad om någon råkar höra detta?
Läskigt!

Anonimo ha detto...

Starka reaktioner...
Känner inte direkt att min behövs, men jag tänker lämna den ändå.

För ett tag sedan festade jag, tillsammans med en etniskt blandad (somalier, iranier, chilenare, svenskar, polacker och två svenskar som vill vara italienska) skara, där vi är du med varandra - med andra ord är jag Blekansikte, eller Svenne familjärt, och i gengäld blir mina mörkare vänner av och till Blattar. Jag med, ibland, av någon anledning. kanske på grund av min liberala inställning till stenkastning? Mer om det senare. Polacken blir en Bärsmugglare, om någon undrade.

En oinvigd Blatte råkade höra jargongen, och blev (förståeligt) vred att höra en Svenne med rakat huvud bruka sådant språk, och ville (modigt, med tanke på hans ringa kroppshydda - fördom eller inte, men jag tycker mig se Svennar låtsas inte höra i större utsträckning än 'invandrare') lära mig veta hut. Vårt gemensamma politikerförakt gjorde oss efter en kort diskussion till dryckesbröder i vänligt samförstånd, någonstans där fördomar finns, och vi båda har dem, men det är okej, för de är inte huvudsaken.

Kul, eller något.

Vilken relevans har det här då?

Jag vet inte. Jag bor inte i Rosengård, men växte upp i ett område med liknande rykte. Jag har kallat folk Blattar, lite som Anonym gör - alltså inte bara familjärt. Inte så stolt över det numera, men det var jag faktiskt inte då heller.
Otäckt bara, när man inser att sådant kommer naturligt i vredesmod... Eller brukade göra. Länge sedan nu.
När Djävulen blir gammal blir han religiös?

Jag känner dagligen viljan att kasta sten komma över mig.
Lögnaktiga eller bara lata och likgiltiga myndighetspersoner, orättvisor, övervakningslagar och vidrigheter människor begår mot varandra i allmänhet, kommer högt upp på listan över incitamenten, men högst av alla, den till synes globala apatin.
Jag grips allt oftare av den typ av motvilligt (smått elitistiskt) förakt som inte längre riktar sig mot makthavare, utan mot medmänniskor som tror att det är samhällsengagemang att följa 'Efterlyst' och 'Insider'.
Och jag tillhör då fan ingen intellektuell elit, så med vilken rätt?

Att kasta sten är kanske den naturligaste reaktionen på vissa fenomen, som känns mer och mer som regel snarare än undantag. En rejäl smäll verkar behövas för att fånga folks uppmärksamhet längre än tre sekunder.
("Ja NU ser ni mig, era jävlar...")

Om man tror på en annan lösning, kan man ju satsa på att bli en del av ordningsmakten, men då får man (lite som Nicklas påpekar) också fatta att det inte går att uttrycka sig som jag gör just nu, utan att folk reagerar. Även privat.

Kameror överallt, vettu?

...Eller så kan man skriva blogginlägg.

Appros på bloggar, så gillade jag den här. Eloge.

Med en reservation: Jag gillade det jag förstod, vilket mellan tummen ock pekfingret är ungefär hälften. Kanske mindre. Uppenbar slutsats är att här skriver en människa som är jävligt påläst angående en massa (Sonetter, t ex) saker jag inte kan, och eftersom det finns länkar, finns här saker att lära sig.

Sällsynt.

Inom parentes kan man undra hur så många arga människor med likartade åsikter, som heter samma sak, kan ha hittat hit? Demografisk anomali, eller något annat?

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Jag önskar så tacka Beelzebjörn för en strålande och skön kommentar.

Vill nog även påtala att det var ju bra att de där rasistiska poliserna uttryckte sitt förakt för människosläktet privat (i samförstånd utan motstridighet kollegialt), för ty hade de sagt det öppet och klart så att de där stenkastarna hade hört deras ambition att misshandla dem så hårt i skrevet att sterilisering blev resultatet, samt att de såg på dem som apor (antagligen menat negativt...) så kan man inte annat än konkludera att dessa stenkastare hade haft fullständiga självförsvarsrättigheter att kasta så många stenar som möjligt i syfte att avväpna hotet mot deras person, d.v.s. poliserna.

Så det var ju tragiskt att stenkastarna inte formellt visste om polisens ambition, då kanske debatten i dagens Sverige varit mer verklighetsförankrad än dylik som försegås i undermåliga försvarshögskolskvacksalvarrapporter.

Polisen bör således direkt avskeda dessa rasistiska element (om man har någon självheder) - samt påbättra sin undermåliga utbildning för poliser - för annars så kan framtida stenkastare aldrig veta vad polisens syfte är.

Anonimo ha detto...

Cromagnonmänniskan är samma art som Homo sapiens.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Det vet jag anonym, jag har aldrig sagt något annat heller:)

Anonimo ha detto...

Beezlebjörn, det var skönaste inlägget jag sett på länge!

Att dagligen vilja kasta sten är fan i mig inget att skämmas för, det är ett friskhetstecken!

Pratglad: du får, men inte polisen i tjänst. De är representanter för Konungariket Sverige då och inte för sig själva. Gör de det ändå, ja då blir de och ska de bli åtalade.

Anonimo ha detto...

Jag förstår inte upprördheten, jag är själv invandrare (Chile) och när man läst Hadith, den samling traditioner om - och förmaningar av - Muhammed, samt hör muslimer uttala vad som står där, då blir man rädd: "Judarna - söner och döttrar av apor och svin" eller "På den sista dagen kommer stenarna att tala och säga: O muslim! Det finns en jude under mig - döda honom!". Det hade varit upprörande om Rosengårds befolkning varit fredlig och följt en civiliserad livsåskådning. Nu är det inte så.

Anonimo ha detto...

Lando har alltså inga som helst problem med stenkastandet. Att polis och brandkår ständigt utsätts för detta i Rosengård är helt okay enligt honom. Det säger som sagt allt om var Lando står. Kanske behöver han själv erfara stenkastande emot sig för att tänka om. Då lär han åtminstonde betänka problematiken innan han skriver en massa skit.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Nej Mihail, det enda det säger är att du antagligen har fått en sten i huvudet någon gång, då du inbillar dig olika saker och ting.

Anonimo ha detto...

Polisens ambition är att representera samhällets struktur över befolkningen, därför försöker de få in poliser av kvinnligt kön till 50% bögar och flator invandrare från olika kulturer.
Då bör de också ha en större del som motsvarar den delen av befolkningen som i dagligt tal kallas rasister, men som i själva verket har sett nackdelarna med att blanda olika folkgrupper med varandra.
Så istället för att avskeda dessa poliser bör de anställa fler med denna attityd så det motsvarar samhället i övrigt!

Anonimo ha detto...

Stackars poliser som har ett så tufft arbete...! Men varför blir man polis om man tycker det är så jäkla jobbigt att vara just polis? Och sen när blev det en ursäkt för att vara rasist?

För övrigt kan det konstateras att rasister till skillnad mot Cro Magnon fortfarande härjar bland oss. Och att rasister i likhet med våra tidigare släktingar, i första hand använder sig av reptilhjärnans analysförmåga.

Saladin ha detto...

Sheesh, alla dessa vänliga ord serverade av anonyma fegisar över 3 rader med bloggtext. Vore angenämt om de hade utvärderat sin inställning istället för att använda hat osm bränsle.

Språkbruket står för en attityd, inte felsägningar. Särskilt när det är personer som jobbar inom en myndighet som med lagen i händerna ska arbeta emot det. Ungefär som läkare som gör fok sjuka. Ena ursäktar inte den andra, och ska inte heller användas som förmildrande omständigheter. Bush "with us or against us" verkar ha infiltrerat varenda vrå och veck i den enfaldiges cerebrum. För den blåögde och oinvigde polisromantikern vill jag lägga fram ännu ett exempel:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=763108

Anonimo ha detto...

Lando, vad är det jag inbillar mig? Inte att du nämner stenkastande som ett problem med ett enda ord i varje fall. Kan du inte ens stå för att du försvarar Rosengårdsrebellerna?

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Mihail, det är många av världens - eller områdets - problem jag inte nämner.