mercoledì 30 luglio 2008

Ny rasismdrunkning i Söder?

~
Något för den intellektuellt befriade median (DN, Aft, Exp, Dagbl) att ta upp, samt för den fördomsfyllda läsarpöblen att förfasas över. Som en känd bloggerska skrev, utvecklingsnivån är låg i söderliggande land. Ett ytterligare bevis härnedan.

- Ett gäng på 20-25 personer var på stranden. Några av dem badade med sjalar på. Folk tittade, och det gjorde vi med. Helt plötsligt ser jag att två av kvinnorna i sällskapet hade drivit långt ut, säger han.

Några av männen i det stora följet började springa längs stranden och ropa på hjälp. Ulf, som arbetar som simlärare och badvakt, reagerade instinktivt, grabbade tag i en livboj och rusade mot vattnet.

- Jag har precis haft simskola i fyra veckor och såg att de inte kunde simma. Det var riktigt obehagligt. Jag skrek åt folk att ringa ambulans, men alla på stranden satt passivt och bara tittade. Det var hemskt.

(Ystads Allehanda 080730, läs hela artiklen, kanske något som bör spridas internationellt)


Full eloge till Ulf, han beter sig tydligen inte lika likgiltigt som svenskskallarna i gemen.

(en alternativ tolkning för idioternas passivitet kan även härröra från deras bristfälliga förmåga att tänka och agera, en aspekt som illustreras mer och väl i de associerande fallen av folk i gemen)













~

2 commenti:

Anonimo ha detto...

All heder åt denne Ulf. En viktig text att läsa och ta till sig. Manar till eftertanke..varför reagerar inte människorna på stranden..kusligt../M.M.

Angie Roger ha detto...

Det är så det vänder sig i magen, tur att det fanns denna gång en handlingskraftig man som inte bangade vattnet, utan var beredd på att offra sitt eget liv för dessa osimkunniga kvinnor, eller när strömmarna drog dem nedåt.
Viktigt att sådana inlägg kommer fram åter och åter igen, kanske det kan öppna ögonen på en del sovande personer elller kanske jag ska skriva inskränkta individer