giovedì 31 luglio 2008

Det högsta samt enda livet = Kvinnan

~
Virus är en intressant liten sak som man än till denna dag inte kunnat definiera vad det är. De flesta är överens om att det inte är ett dött ting, samtidigt som man menar på att det heller inte är ett levande ting. Anledningen till att man dömer virusen till att vara ett mellanting emellan liv och död är att viruset är en sorts parasit som inte klarar av sitt liv utanför en världscell, det är först inuti en värdscell som de bär förmågan till förökning.

Ungefär som att det är först när mannen sänt iväg sin livsessens, sin spermie, till kvinnan så kan hans livsessens med kvinnans mer komplexa innehåll skapa, samt understödja fortsatt livsutveckling, i en fortsatt biologisk utveckling och evolution.

Kvinnan är livet, mannen är viruset.




















~

The Milky Way, Kvinnan är gudinna, Gudinnan

Andra om: , , , , , , ,

9 commenti:

Anonimo ha detto...

*Associationsleken?*

:)

night soul woman

Tack för läsningen

Anonimo ha detto...

Underbar reflektion, Lando.

Just i detta länkfall så tror jag värdcellen är tämligen tveeggad, låt mig gärna utveckla det om du vill!
Men den ymniga hormontillströmningen under graviditeten får den maskulinaste bobtoy att känna sig bon femme.
/Magnecylen

Ela ha detto...

Vackert! Som kvinna kan jag inte annat än tacka.

Puss puss.

Saladin ha detto...

Är det inte rimligare att se fostret i sig som viruset? Hårtdraget så behöver varken kvinnan mannen till sin överlevnad eller vise versa. Det är ju de kommande individerna, både blivande män och kvinnor, som är avhängiga.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Absolut kan man göra det, men då förlorar man konnotationen emellan den inträngande entiteten, d.v.s. viruset/spermien, in i någon annan kroppsmassa, för att där i symbios med den kroppen växa till sig för att sedan ta över och alstras ut och vidare.

Det är ju så virus gör.

Man kan ju göra en vidare samhällsbetänkning kring detta, kring vad det kostar kvinnan (arbete, karriär, ev. hälsa, m.m.) av att hon är skapelsens hydda:)

Saladin ha detto...

Det kanske är då livet som är ett virus? Människolivet är ju trotsallt ett sexuellt överförbart tillstånd med 100% dödlighet.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

absolut är det så, människolivet som sådant är att definiera som ett virus, fastän det ej är dödligt som sådant då generna förmedlas vidare (vid eventuell reproduktion) men om vi abstraherar det till hela livet, allt liv (jordsligt åtminstone) så ser vi att virusassocieringen inte riktigt håller utan vi får ta till en mer allmän parasitär hållning.

Ty allt liv parasiterar på annat liv då vi alla behöver organisk föda i något slag, vilket går ner till växternas o mikrobers fotosyntes som är de som inhämtar sin energi från solljuset och omvandlar detta till organiskt material. Allt liv därefter parasiterar på annat liv.

c'est la vie:)

Anonimo ha detto...

Enligt din väldigt logiska förklaring så är det bara kvinnan som är värd att betrakta som individer, medborgare, och allt sådant.

Samtidigt som män är att betrakta som nästan ingenting, som djur, ickeliv, själslösa varelser, ägodelar - slavar åt kvinnan. Det enda värde i livet ni har är det ni klarar av att ge oss.

Jag håller till fullo med.

Anonimo ha detto...

Var det manshatarbloggen nummer ett?