800 gram fläskytterfilé av vildsvin
torkad rosmarin, torkad timjan
svartpeppar, vitpeppar, salt
olja samt smör för stekning
för den honungsstekta svampen:
200 gram skogschampinjoner
140 gram tärnad bacon
2 röda äpplen
2 matskedar honung
salt, peppar
för äppelmustsåsen:
2 deciliter äppelmust
2 deciliter vispgrädde
3 matskedar viltfond
1 matsked majsstärkelse
1 matsked strösocker
salt, peppar
till serveringen:
1 kruka färsk timjan
ungsrostade potatisar
• Sätt ugnen på 125 grader. Putsa ytterfilen. Blanda de torra kryddorna gnidandes in dem ordentligt i köttet.
• Hetta upp en stekpanna med olja samt smör brynandes köttet runt om till det får fin gyllenbrun färg. Lägg sedan över detta i en ugnsform stekandes klart köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen nått omkring 65 grader. Tag ut låtandes allt vila en tio minuter.
• Stek baconen knaprigt i en stekpanna. Skiva svampen tung og tärna äpplena, fräs detta tillsammans med baconet, ringla över honungen smakandes av med salt og peppar, fortsätt sedan fräsa till allt fått lagom färg.
• För äppelmustsåen: Häll äppelmust, vispgrädde, fond og strösocker i en kastrull kokandes upp. Låt sedan det sjuda på mellanvärme i 5 minuter, red såsen med maizena smakandes av med salt og peppar.
• Skiva uppytterfilén, strö över honungsstekt svamp garnerandes med färsk timjan. Servera med äppelmustsås og ugnsrostad potatis.
~
lunedì 8 aprile 2024
Vildsvinsytterfilé med honungsstekt svamp samt äppelmustsås - recept
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento