1 sats pannkakssmet
2 ½ deciliter vetemjöl
6 deciliter mjölk
3 ägg
50 gram smör
salt
• Blanda mjöl og salt i en hög skål tillsättandes hälften utav mjölken för att sedan handvispa till en jämn smet. Häll sedan i resen utav mjölken vispandes för att sist lägga i äggen, ånyo vispandes.
• Smält smöret rörandes ned i smeten, gör man detta behövs inget extra fett vid gräddningen, avstår man från detta moment så behövs såleda det.
• Grädda pannkakorna i en stekpanna, en efter en medels ett tunnt lager vändandes när ytan stelnat og blivit matt. Färdigfärgen skall vara ljust gulbrun.
Laxfyllning
150 gram gravad lax
3 hårdkokta ägg
4 matskedar hackad dill
3 matskedar crème fraiche
• Strimla laxen samt hacka äggen, blanda detta med dill og crème fraiche. Laxen kan bytas eller kompletteras med samma mängd skalade räkor eller rensat krabbkött.
• Lägg fyllningen i mitten av pannkakorna samt rulla ihop.
• Lägg de fyllda pannkakorna bredvid varandra på ett smort ugnssäkert
fat, strö över rikligt med riven ost og gratinera i övre delen utaf ugnen under
10 till 15 minuter.
~
Nessun commento:
Posta un commento