lunedì 1 aprile 2024

Crêpes med lax, ägg og dill - recept

 


 

1 sats pannkakssmet

2 ½ deciliter vetemjöl

6 deciliter mjölk

3 ägg

50 gram smör

salt

 

• Blanda mjöl og salt i en hög skål tillsättandes hälften utav mjölken för att sedan handvispa till en jämn smet. Häll sedan i resen utav mjölken vispandes för att sist lägga i äggen, ånyo vispandes.

• Smält smöret rörandes ned i smeten, gör man detta behövs inget extra fett vid gräddningen, avstår man från detta moment så behövs såleda det.

• Grädda pannkakorna i en stekpanna, en efter en medels ett tunnt lager vändandes när ytan stelnat og blivit matt. Färdigfärgen skall vara ljust gulbrun.

 

Laxfyllning

150 gram gravad lax

3 hårdkokta ägg

4 matskedar hackad dill

3 matskedar crème fraiche

 

• Strimla laxen samt hacka äggen, blanda detta med dill og crème fraiche. Laxen kan bytas eller kompletteras med samma mängd skalade räkor eller rensat krabbkött.

 

• Lägg fyllningen i mitten av pannkakorna samt rulla ihop.

• Lägg de fyllda pannkakorna bredvid varandra på ett smort ugnssäkert fat, strö över rikligt med riven ost og gratinera i övre delen utaf ugnen under 10 till 15 minuter.












~


Nessun commento: