1 kilo musslor
3 deciliter fiskfond
1 tjälk citrongräns, rensad og tunt skivad
5 centimeter färsk ingefära, grovt hackad
5 vitlöksklyftor, grovt hackade
2 shcalottenlökar, grovt hackade
1 selleristjälk, tunt skivad
1 grön chilifrukt, hackad
3 matskedar kokosmjölk
1 matsked thailändsk fisksås
2 matskedar limesaft
1 knippe färsk koriander
½ tesked malen gurkmeja
2 teskedar strösokcer
fransbröd
• koka upp fonden i en gryta läggandes i musslorna låtandes koka under lock under 4 till 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Sila av dem men spara fonden. Släng de musslor som ej öppnat sig. Plocka tre fjärdedelar utaf musslorna ur skalet, låt resten vara hela.
• Lägg citrongräs, ingefära, vitlök, schalottenlök, selleri, chili, korianer samt gurkmeja i en skål mixandes det samman till en slät kräm. Häll över krämen i en gryta tillsättandes fonden, men spara någon deciliter annorstädes, kokandes upp. Sänk sedan värmen läggandes på locket samt låt det sjuda i 5 minuter.
• Håll socker, fisksås, limesaft, musslor utan skal samt resterande buljong i skål mixandes det slät.
• Häll över blandningen i fonden, rör ned kokosmjölken låtandes koka
upp. Lägg även i musslorna med skalet, servera med bröd.
~
Nessun commento:
Posta un commento