800 gram potatis
350 gram strimlat fläskkött
1 hackad gul lök
4 vitlöksklyftor
2 deciliter vispgrädde
1 matsked vetemjöl
2 matskedar kalvfond
1 deciliter vatten
4 matskedar dijonsenap
3 matskedar honung
50 gram babyspenat
olja eller smör till stekning
salt samt svartpeppar
• Skala samt koka potatisen i saltat vatten, bryn köttet i vegetabilisk olja eller smör. Salta samt peppra.
• Tillsätt lök og vitlök, vänd runt tillsammans med köttet. Pudra över mjölet tillsättandes även fonden, vatten, senap samt honung.
• Sänk värmen rörandes om. Häll i grädden låtandes koka under omkring 5 minuter. Smaka av og vänd i babyspenaten.
• Pressa potatisen genom en potatispress, salta lite.
•
Servera grytan med den pressade potatisen.
~
Nessun commento:
Posta un commento