500 gram laxfilé utan skinn eller ben
1 liter vatten med fiskfond.
1 deciliter torrt vitt vin
2 päron
1 purjolök
5 vitlöksklyftor
3 påsar saffran
1 matsked citronsaft
färsk körvel
salt, svartpeppar, smör
• Skölj samt strimla purjolöken, skala og skiva vitlöken. Fräs till purjo samt vitlöken i en stor gryta.
• Skala, urkärna samt skär päronen i klyftor läggandes dem sedan i grytan og tillsätt saffranén, buljonen samt det vita vinet.
• Låt detta sjuda under lock under omkring 10 minuter, smaka av med citronsaft, salt samt peppar.
• Skär laxen i runt 1,5 centimeter stora kuber läggandes dem i grytan låtandes stå under ungefär 5 minuter tills fisken är klar. Det skall icke koka.
•
Servera soppan med bröd og rikligt med färsk körvel ovanpå.
~
Nessun commento:
Posta un commento