giovedì 23 settembre 2021

Lax i sod med saffran - Renässansmat recept

 


 

500 gram laxfilé utan skinn eller ben

1 liter vatten med fiskfond.

1 deciliter torrt vitt vin

2 päron

1 purjolök

5 vitlöksklyftor

3 påsar saffran

1 matsked citronsaft

färsk körvel

salt, svartpeppar, smör

 

• Skölj samt strimla purjolöken, skala og skiva vitlöken. Fräs till purjo samt vitlöken i en stor gryta.

• Skala, urkärna samt skär päronen i klyftor läggandes dem sedan i grytan og tillsätt saffranén, buljonen samt det vita vinet.

• Låt detta sjuda under lock under omkring 10 minuter, smaka av med citronsaft, salt samt peppar.

• Skär laxen i runt 1,5 centimeter stora kuber läggandes dem i grytan låtandes stå under ungefär 5 minuter tills fisken är klar. Det skall icke koka.

• Servera soppan med bröd og rikligt med färsk körvel ovanpå.













~

Nessun commento: