300 gram laxfilé
300 gram koljafilé / torsk
4 portioner ris
700 gram passerade tomater
2 deciliter smetana
2 matskedar tomatpuré
1 fänkål
1 grön paprika
1 purjolök
5 vitlöksklyftor
3 påsar saffran
2 matskedar tomatpuré
timjan, salt, svartpeppar, smör
• Sätt riset för kokning.
• Skölj samt strimla purjolöken, ansa og finstrimla fänkålen.
• Smält smör i en gryta, pressa i vitlöken, tillsätt tomatpurén, purjon samt fänkålen. Fräs på medelhög värme under runt 5 minuter.
• Häll i de passerade tomaterna, buljongen, saffranen, salt samt svartpeppar og låt puttra under runt 7 minuter.
• Skär paprikan i tärningar, skär bort skinnet från laxfilen skärandes sedan denna samt koljafilén i runt 4 centimeter stora tärningar. Tillsätt fisken samt paprika i grytan låtandes detta småputtra på medelvärme under 5 till 7 minuter.
• Blanda smetanan med timjan i en skål.
•
Servera fiskgrytan med riset samt en klick av smetana.
~
Nessun commento:
Posta un commento