venerdì 24 settembre 2021

Fiskgryta med saffran - Recept

 


 

300 gram laxfilé

300 gram koljafilé / torsk

4 portioner ris

700 gram passerade tomater

2 deciliter smetana

2 matskedar tomatpuré

1 fänkål

1 grön paprika

1 purjolök

5 vitlöksklyftor

3 påsar saffran

2 matskedar tomatpuré

timjan, salt, svartpeppar, smör

 

• Sätt riset för kokning.

• Skölj samt strimla purjolöken, ansa og finstrimla fänkålen.

• Smält smör i en gryta, pressa i vitlöken, tillsätt tomatpurén, purjon samt fänkålen. Fräs på medelhög värme under runt 5 minuter.

• Häll i de passerade tomaterna, buljongen, saffranen, salt samt svartpeppar og låt puttra under runt 7 minuter.

• Skär paprikan i tärningar, skär bort skinnet från laxfilen skärandes sedan denna samt koljafilén i runt 4 centimeter stora tärningar. Tillsätt fisken samt paprika i grytan låtandes detta småputtra på medelvärme under 5 till 7 minuter.

• Blanda smetanan med timjan i en skål.

• Servera fiskgrytan med riset samt en klick av smetana.










~

Nessun commento: