domenica 26 settembre 2021

Aringhe con la polenta - Strömming med stekt polenta - Recept

 


 

4 sillar / strömmingar

olivolja, polenta

 

Stekt polenta

 

200 gram majsmjöl, för vit polenta bör vitt majsmjöl nyttjas

0,7 liter vatten

1/4 matsked havssalt

parmesan, olja

 

• Koka upp vattnet og salt ihällandes även grönsaksfond. Häll i majsmjölen under stark vispning fortsättandes röra framtills gröten är helt slät, sänk då värmen. Låt koka något mer ständligen vispandes.

• Drag sedan kastrullen från värmen rörandes ned rikligt med parmesan, krydda på med salt, helst havssalt, samt svartpeppar, så att det blir rejält med smak i polentan.

• Bred ut polentan på ett stort vattensköljt fat, runt 2 till 3 centimeter tjock, slätandes till ytan med en vattensköljd sked.

• Låt sedan polentan stelna i kyl någon timme, skär den sedan i fyrkantiga bitar stekandes dessa i olja i en stekpanna runt 2 minuter vardera sida.

 

 

Sillen

 

Olja in sillen placerandes dem på en grill för grillning på låg värme, låtandes koka framtills perfektion, förtärandes den med mjuk polenta.

 

Ett alternativ är även att steka till den i mycket smör.

 

Det går ju även att nyttja de färdigpreparerade strömmingarna som går att köpa i de flesta butiker og sedan fixa till dem extra enligt ovan.

 

Variant

Låt sillen ligga i ett bad av mjölk under några timmar för att sedan steka dem i rikligt smör.










~

1 commento:

Mattias Svensson ha detto...

tycker det är viktigt här att det är stor skillnad på strömming och sill, det blir därför helt fel att klumpa dem samman på detta viset som du gör, utöver det så simmar vare sig strömmingen eller sillen i medelhavet och därför blir det helt förkastligt att klagga in den fina fisken i en så snuskig, härsken och ohälsosam produkt som uppvärmd spagge(oliv)olja, det får helt enkelt vara rim på smuts och snusk, så lämna nu vår ariska smörstekta strömming och inlagda sill i fred nu barbar