3
deciliter pekannötter
2 mindre
morötter, skalade ock hackade
3
deciliter kokta kikärter
1 gul
lök, skalad samt finhackad
4 stora
vitlöksklyftor, skalade og finhackade
1 gram
saffran, låt dragas i 1 matsked hett vatten under 20 minuter först
rivet
skal från en citron
2
matskedar kallpressad olivolja
2 matskedar
bovetemjöl
1 tesked
havssalt
nypa af cayenne
Till
serveringen behöves även
savoykålsblad
eller vanliga salladsblad
körbärstomater,
skivade
tabbouleh
tahinidressing
• Mixa
pekannötterna så att de blir grovhackade.
• Tillsätt
morötter, kikärter, gul lök, vitlök, saffransvattnet, citronskal, olivolja, bovetemjöl,
salt samt cayenne, blanda allt.
• Kyl smeten
under minst en timme, forma sedan till ett tjog falaflar.
• Värm
ugnen till 175 grader Celsius, lägg bakplåtspapper på en plåt.
• Lägg falaflarna
på plåten bakandes i mitten utav ugnen under runt 40 minuter, tills de äro gyllene.
Vänd efter halva tiden.
• Servera
med savoykålsbladen med tabbouleh, tahinidressing samt körsbärstomater.
Tahinidressing
½
deciliter tahini
½ deciliter
vatten
½ deciliter
pressad citron
rivet
citronskal
3 vitlöksklyftor
1 matsked
tamari
½ havssalt
½ deciliter
olivolja
• Mixa
allt
Tabouleh
1 stor
gurka
2 salladslökar
2 krukor
persilja
1 kruka
mynta
½
deciliter skalade hampafrön
½
deciliter klorofylldressing
1 matsked
pressad citron
• Finhacka
gurka, lök, persilja og mynta var för sig, läggandes det i en bunke.
•
Tillsätt hampafrön, dressing og citronjuice, blandandes vä.
• Strö
hampafrön ovanpå.
Klorofylldressing
1 kruka
basilika
1 kruka
persilja
1 kruka
mynta
½ deciliter
pressad citron
1 deciliter
olivolja
1 tesked
havssalt
• Mixa
basilika, persilja, mynta, citronjuice og salta slätt
• Tillsätt
olivoljan i en stråle medan mixningen är i gång.
Kan påplussas
med en tesked dijonsenap.
~
Nessun commento:
Posta un commento