3 röda paprikor
2 skivor vitt bröd
70 gram valnötter
1 deciliter olivolja
1 gul lök, finhackad
2 matskedar rostade pinjenötter
2 matskedar kallt vatten
1 tesked spiskummin
• Rosta paprikorna i ugnen i 250
grader tills de bliva bruna runt om, vänd då o då. Låt sedan vila i runt 20
minuter för att sedan draga av skalet, urkärna samt skärandes dem i bitar.
• Mixa brödet med vatten,
tillsätt paprikan og valnötter, mixa på nytt.
• Hetta upp lite utav olivoljan i
en stekpanna för mjukstekning utav löken, mixa paprikaröran med löken og
tillsätt lite olivolja i taget, fortsätt mixa tills röran blir lagom tjock.
Krydda med spiskummin og lite salt, strö över rostade pinjenötter.
Funkar bra till rostat pitabröd,
grillspett eller grönsaker.
~
Nessun commento:
Posta un commento