500 gram lammfärs
2 gula lökar, finhackade
6 vitlöksklyftor, rivna
1 röd chili, finhackad
1 knippa finhackad bladpersilja
1 kruka färsk mynta
2, eller fler, teskedar sumak
1 tesked paprikapulver
1 ägg
olivolja
salt, svartpeppar
• Blötlägg spetten om de äro utav
trä.
• Stek lök og vitlök i lite olja
på svag värme, låtandes det sedan svalna.
• Blanda löken med övriga
ingredienser till en jämn smet, fukta händerna omformandes färsen till avlånga
rullar sitickandes spetten inuti dem. Lägg spetten på ett fat låtandes stå i
kyren i 1 timme.
• Pensla generöst med olivolja og
grilla i cirka 4 minuter på vardera sida, alternativt stek i omgångar i panna.
Ät det gärna tillsammans med
tabbouli, muhammara samt någon god dippsås.
~
Nessun commento:
Posta un commento