mercoledì 2 dicembre 2009

Jag håller med talibanerna

~
varje utländsk soldat på Afghansk mark är ett legitimt mål för även dödligt våld

~




Relevans, Afghanistan, Pacifistisk kapitalism, Sovjetisk vinst i Afghanistan, The puppet state of the Afghans, The White Man's Burden), Det feministiska kriget, Terroriststater,Argumentum ad Baculum.

Dagens Nyheter censurarer givetvis.

Andra om: , , , , , , , , , ,

16 commenti:

Veritas ha detto...

Antar att definitionen av "utländsk soldat" då inkluderar även Al Qaeda-araber? De flesta i Afghanistan vill även de vara utan Talibanerna och längtar inte tillbaka till deras spektakulära barbari.

Forsno ha detto...

Jag tror inte att någon överraskas av din, och resten av bloggvänsterns, ståndpunkt.

Anonimo ha detto...

Afghanska folket har aldrig kuvats av ockupanter. Fredspristagarens eskalering av kriget bevisar att usa inget lärt av nederlaget i vietnam.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Forsno diskvalificerar sin intellektuella kapacitet genom sin rudimentära analys.

Anonimo ha detto...

När man säger att de aldrig kuvats av utländska makter så betyder det europeiska och ryska makter. Däremot har Turkar styrt landet under långa tider dock med skillnaden att vara en del av landet. Det är det som utgör Afganistan.

Anonimo ha detto...

Äntligen avslöjar du din riktiga människosyn. Ideologi är allt folk är inget i dina ögon.

Lätt för dig att sitta här och dricka lådvin och tycka.

Vilken sopa...

Anonimo ha detto...

Tack , Steve.
Du , jag & många många tusen vanliga människor vet att afghanerna gör rätt när dem slår till mot inkräktaren.
Forsno är en man utan verklighetsförankring i livets svåra vardag , ett onödigt men sant vetande från mig : Såna vapenskramlare som Forsno & dylika är dem sista som skulle försvara landet ifall det vart invaderat , de skulle sticka direkt så fort det hettade till eller samarbeta med ockupationsmakten.
Lätt att skicka soldater så länge man själv inte behöver åka.

Nu kommer jag att trampa på dina tår Steve , men jag hoppas palestinierna slänger ut Israelerna från sitt land. Israel har inte förvaltat sitt folk väl, incidenten , som vi inte fick se på svensk tv när en jude kör över en skadad palestinier m. sin Mercedes är bara det lilla som fångats på film (denna gång en mobilkamera).

Tack för en bra blogg , i a f

Anonimo ha detto...

Precis, för det är talibanerna som Afghanistans folk förtjänar?
Åk dit, prata med folk. Lär dig något nytt.

Pontus ha detto...

När man säger att de aldrig kuvats av utländska makter så yrar man i nattmössan. Afghanerna har kuvats av såväl greker som mongoler, turkar, ryssar och britter. Varje folk som har haft några ambitioner i området har kört över aghanerna utan några större problem.

Anledningarna till att ockupationerna avslutades har alltid varit utomstående faktorer. Det kan också ha underlättat att det inte finns något av värde i området. Men att säga att de aldrig har kuvats är som att säga att Frankrikes självständighet beror på att de aldrig kuvades av romare, britter, tyskar...

KLARTEXTEN! ha detto...

Du är en fullständig idiot! Dom skulle skära halsen av dig och skratta åt dig träskalle!

Din jävla nolla!

S.A.I. Steve Lando ha detto...

tackar talibanen klartext här ovan som visar sitt kynne:)

'anonym', tackar, och jag är svårtrampad:), incidenten du talar om måste jag ha missat i detalj? Israel har givetvis inget alls att göra i områden som tillhör det palestinska folket och dess strukturer.

'anonym': "Ideologi är allt folk är inget i dina ögon"; part verkar ha missuppfattat vilka som står för den absoluta majoriteten utav allt dödande som sker i Afghanistan, kanske part stirrar sig blind inom ramarna för sin egen ideologi?

Som påpekas: Afghanistan, eller det området, har kuvats många gånger om genom historien, den afghanska nuvarande regimen kuvar folk för fulla muggar. Att hjälpa till att kuva, eller förespråka nya kuvningar, är knappast föredömligt eller särledes humant. Speciellt inte om man dödar en masse när man gör det.

Pontus ha detto...

Steve Lando: "Afghanistan, eller det området, har kuvats många gånger om genom historien, den afghanska nuvarande regimen kuvar folk för fulla muggar. Att hjälpa till att kuva, eller förespråka nya kuvningar, är knappast föredömligt eller särledes humant. Speciellt inte om man dödar en masse när man gör det."

Är det bättre att låta talibaner i samarbete med araber kuva afghanerna?

Om detta sker och det leder till att terrorister i skydd av talibanregimen attackerar mål i Iran och USA, hur bör då de attackerade staterna reagera?

Hade det varit mer acceptabelt om Iran besvarade attackerna militärt än om USA gjorde det?

Anonimo ha detto...

att uppmana till brott är ju alltid förbjudet. Dvs brott nämnda i svenska lagen. Men är det brott att uppmana till jihad vid tal i en Moske? Är det ett brott att uppmana någon i en blogg att släppa grisarna fria?
Att utföra jigad är ju ett brott och också att ta sig in på en gård och släppa grisar fria. Blir intressant att se hur man ska hantera detta när nästa djurättsaktivist eller gästspelande saudisk imam dyker upp.

Anonimo ha detto...

"Afghanska folket har aldrig kuvats av ockupanter" - ett vanligt mantra bland alla vänsteranhängare och USA-hatare. Den visar bara tydligt att ni är blinda i ert hat och därmed lägger allt sunt förnuft på hyllan.

1. Inte ens en afghansk regering har lyckats kontrollera hela landet. Det har aldrig funnits en stark centralmakt.

2. Det finns ingen "nationalkänsla" bland afghaner.

3. En stor majoritet av de afghaner som bor i städerna vill att de utländska soldaterna stannar tills hotet från talibanerna är eliminerat. Så det finns inget generellt motstånd bland det "afghanska folket". Det är inte som det var t ex i Vietnam.

4. Talibaner är verkligen ren ondska och måste krossas.

Pontus ha detto...

Anonym: "Det är inte som det var t ex i Vietnam."

Det fanns inget generellt motstånd blad det vietnamesiska folket heller. Vietnamkriget var ett invasionskrig från en kommunistisk diktatur (Nordvietnam) mot en kapitalistisk demokrati (Sydvietnam) som råkade vara allierad med USA.

Situationen var tämligen lik Korea, bortsett från att KGB vid det här laget hade lärt sig vilken viktig, om än omedveten, allierad den västerländska moralrelativistiska rörelsen var. Genom att stötta de europeiska och amerikanska föreningarna emot vietnamkriget lyckades man till sist säkra den kommunistiska diktaturens seger över folkets vilja även i grannlandet.

Därefter blev det väldigt tyst i svensk media. Ty vi behövde inget veta om hur folket, oppositionen och de intellektuella i det annekterade Sydvietnam behandlades av den nordvietnamesiska armén. Det viktiga var ju att USA hade lämnat området.

Vi kan se fram emot samma mediatystnad efter att USA har lämnat Afghanistan. Tidningarnas kultursidor kommer att jubla över "USAs nederlag". Ingen journalist kommer att bry sig ett dyft över det nya inbördeskriget alt islamistiska styre som ersätter USAs maktvacuum. Möjligen kommer någon långsökt förklaring om hur efterspelet på något sätt var USAs fel.

Anonimo ha detto...

vad jag letade efter, tack