domenica 21 giugno 2009

Erotiska dikter – Erotica


med trenne händer
erotiska alster i dig

skicka och beställ


~


av: Steve Lando

“Med få ord kan denna poetiske bloggare säga så mycket. Han är en av de mest poetiska bloggarna i den svenska bloggosfären”
- Kulturbloggen, 10 juli 2009

Erotisk samt romantisk poesi publicerad via Books on Demand. Den går så enkelt som bara den att beställa för en simpel peng.

Ring eller maila:
Tel. 0498-21 33 60
ursprungsförlaget

Finns även åtminstone hos alla Internetboklådor.

Boken finns numera även utgiven som E-bok, exempelvis via Google Books Play.

Andra böcker av mig.


14 commenti:

 1. En självklarhet i bokhyllan! ;o)

  RispondiElimina
 2. Inte en dag för sent att få se dina sköna ord i bokform!

  RispondiElimina
 3. En given plats på nattygsbordet,.. sköna tankar berikar "nattsömnen" alltid. :)

  RispondiElimina
 4. något att förlora sig i maestro..
  allt av det godaste till Dig..
  /LillMarlene Landén..

  RispondiElimina
 5. Kärleken som beskrivs i denna bok är som själva berggrunden, ja starkare än så; den är som evigheten. Man blir som läsare alldeles tagen av att bevittna detta som ju långt ifrån är "enbart" erotik, utan hör starkt samman med kärlek. Dessa två fenomen kan faktiskt annars ofta vara relativt åtskilda från varandra. Så ej i Landopoesin.

  Intressant är att boken tycks bestå av två delar, Erotica Elementa och Erotica Essensa. Den ena förklarar flerpartsfilosofin i allmänhet med vissa vetenskapliga argument medan den andra, största delen, går över till mer personligt agerande poesi. Ett bra upplägg som också förstärker känslan av en röd tråd i det hela. Jag gillar också att texterna till viss del går i varandra. I vanliga fall när man läser Landopoesin på internet är det tvära kast mellan ämnen och stilar, vilket har sin tjusning i detta sammanhang, då det uppstår överraskningseffekter. I en bok känns det dock mest harmoniskt med en röd tråd i läsningen. Det kan till exempel handla om att dikterna med vulkanbilder finns i anslutning till varandra, liksom de med tårar, och det allra bästa - att det på slutet utmynnar i äktenskapliga tankar med en avslutande fråga som blir hängande i luften.

  Texterna var ju kända om man läst Landopoesin under några år, men jag tyckte mig se vissa bearbetningar och varianter på dem. Ett exempel är "Symbiosen". Först trodde jag att det var "Samhet" - en av de absoluta favoriterna - som var omarbetad, och då föredrog jag ju absolut originalversionen som i mitt tycke är en av dina snyggaste. Sedan dök emellertid "Samhet" upp i sin ursprungliga språkdräkt, onekligen till min glädje. Den är rent visuellt vacker med sin centrerade form, orden är som vägda på guldvåg och den belyser väl det symbiotiska budskapet i din poesi.

  Om man inriktar sig på en annan sak i innehållet, så är det mycket angenämt att komplexivitet framställs som något positivt. Detta framkommer väl tydligast i "Icke-victoriansk sexualupplysning". Här kan man annars ofta möta precis den motsatta uppfattningen, via media, etc - men i Landopoesin är det komplexa i den kvinnliga naturen åtråvärt.

  Läsningen känns mycket energigivande. Många texter är ju varianter med ungefär samma innehåll och det blir nästan meditativt när man läser, en stämning som gradvis sprider sin ro. En drömtillvaro. På några ställen kan emellertid vardag glimta fram, mer konkreta scener av hur livet skulle kunna te sig när denna kärleksfilosofi efterlevs. Så är till exempel fallet i de mer novellutformade "När vi får som vi vill" och "Nostalgica" (tidigare en del i serien Åtrå). Jag gillar hur dessa texter beskriver en mer konkret vardag eftersom alla texterna verkligen genomsyras av ett djupt allvar att leva så här, fullt ut.

  Mest av allt är läsningen upplyftande, ty det är verkligen så, att den här kärlekssynen får en att vilja tro på människan. Kanske kan den även framkalla ett visst vemod, en gåtfylld fascination av hur ett jag totalt uppgår i kärleken.

  Boken är en underbar tillägnan till den älskade själsfränden och blir i förlängningen även en hyllning till kvinnan i allmänhet.

  RispondiElimina
 6. Du skriver som en gud

  RispondiElimina
 7. Vilken underbar hyllning till kvinnan!

  tack för att du skrev denna bok.

  RispondiElimina
 8. När kommer din nästa bok?

  RispondiElimina
 9. Tror du det finnes poeter i Skandinavia som hyller seg selv paa nettet og sysler med erotikk vesentlig for aa bore i saa mange blondinefitter som mulig?

  RispondiElimina
 10. Avé Don Ordonanerdtes de Éjacordlando von Tullballilada, Printceps de Dada et Nada! Poesien din leser jeg ikke. Hvem du er, gidder jeg ikke. Paraplyen min har lyst til aa föle paa hodet ditt. Paraplyen min den er poet med fölsom natur, fort tar den seg friheter, Frekke Faen Faktisk! Er den. Har selv niks forstand paa paraplyer; den er min Vilje, og jeg maa egolöst Lyde. Hvorforhvorfor? Og paa en solskinnsdag? Verdt aa vaage? Hauersöderschopenberge Skinnefatleogbegripe. Genialt? Genialt!

  RispondiElimina
 11. Billiga sexleksaker intimleksaker.com
  Anal dildo intimleksaker.com
  Kamagra intimleksaker.com
  Sexleksaker intimleksaker.se
  sexshop intimleksaker.com
  sex toys intimleksaker.com
  sex shop intimleksaker.com
  Herbal medicines naturalpharmacy.eu

  RispondiElimina
 12. Kika gärna in på min blogg som handlar om sex & samlevnad och allt därtill! girlsrooom.blogspot.se

  RispondiElimina