giovedì 2 ottobre 2008

Saakasjvili är Hitler

~
Den landsflyktige förre georgiske försvarsministern Irakli Okruasjvili säger:

-Georgien styrs av en modern Adolf Hitler

Außenminister Bildt har uppenbarligen fått det om bakfoten,
ty han äskar att Putin, la Putina, kan jämföras med Hitler
då han menat att Ryssland har ett ansvar för ryssländare utom gränsen

jag vet inte, men har inte den amerikanska staten många gånger om framfört att de äskar skydda amerikaner oavsett vart på jorden de är

fick inte just svenska staten väldans mycket internrikes kritik för att de inte gjorde nog för att skydda svenskar, efter tsunamin på andra sidan jord

ja jag vet inte, den där snubben Hitler, verkar va en stor inspiratör













~

citatet från den landsflyktige i München, kunde Bildt ha läst i hans hemorts tidning, TT, “Rosorna vissnar i Georgien”, Hallandsposten 7 november 2007 s. 21, se även Radio Sawt Beirut innehållandes kommentar av Bildt.

Georgien, Time - Person of the Year

Taggar: , , , , , , , , , ,

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Ja men det är väl en jäkla skillnad om ryssarna delar ut pass kontra att amerikanerna försöker frita eller evakuera gisslan?

Men det är intressant att se att gamla takter sitter i. Ryssarna gillar inte väst, förmodligen av historiska skäl. Och väst är misstänksamma mot Ryssland av samma skäl. Samtidigt verkar den svenska vänstern ha svårt att klippa sina historiska band till det stora imperiet i öst.

Anonimo ha detto...

Om passutdelningen.

Ryssland är Sovjetunionens lagliga efterdrädare, vilket, bland annat, innebar att alla som hade gällande sovjetisk pass (alltså under 1990-talet) hade rätt till att relativt lätt bli det nya Rysslands medborgare. Var och en i Ryssland, Estland, Georgien och så vidare kunde bli rysk medborgare om bara man ville. De flesta i Georgien beslöt att bli det nya Georgiens medborgare - ett fritt val som måste ovillkorligen respekteras. Men de flesta i Sydossetien och Abkhazien beslöt att bli Ryska federationens medborgare (vilket de hade absolut rätt till) - också ett fritt val som också måste ovillkorligen respekteras.

Vidare, jag tror att det vore lite dumt att evakuera ossetier från Sydossetien. Det är ju deras hemland trots allt...


Uppvaknande ryss

Anonimo ha detto...

På tal om Okruasjvili. Denne herr lovade i 2006, när han var ännu i hög gunst hos Saakasjvili och var Georgiens försvarsminister, att han skulle fira nyåret 2007 i Sydossetiens huvudstad... Historien har visat att personen inte kan se framtiden.

Uppvaknande ryss