mercoledì 29 ottobre 2008

Romantik bland kön

~
Ofta skiljer sig också dessa [homosexuella] övningar radikalt från beteendet i en heterosexuell relation. Två hanfåglar kan exempelvis mata varandra vid uppvaktningen, medan detta aldrig sker ömsesidigt i en han-hon-relation där det endast är hanen som matar honan

~

jämlikt i samkön
ojämnt vid olikt kön

kvinnan hedras rätt

~


ovan cit, Silverin, B., ”Djurrikets sexuella mångfald”, i Forskning & Framsteg, nr 4 maj-juni 2003, s. 26-31;

Naturhistoriska museet skall uppmärksamma sexualitet bland djur, se Aftonbladet men även DN, tydligen finns det folk som tycker sexualitet är något onaturligt. Ovan artikel i Forskning & Framsteg är väldans innehållsrik samt därvid läsvärd.

Se även Jämlikhet, Rättvisa emellan könen, Kvinnan är gudinna. Detta är första delen av en härefter utlagd serie om sexualitet hos djur, då främst berörandes just homosexualitet, som främst bygger på ovan nämnd artikel, delarna utav denna ansamlas i min Summa summarumskrivelse Serie HomoAnimaliaSexualia.

Andra bloggare om , , , , , , , , , , , , , .

2 commenti:

Anonimo ha detto...

Med etologins eller beteendeekologins hjälp kan man i praktiken bevisa vad man vill.
Vi kan emellertid inte hitta den djurart som är och lever precis som vi människor, dels för att Homo Sapiens inte uppvisar ett enda och likartat levnadsmönster över hela världen, dels för att det inte finns några djurarter som ser ut och beter sig exakt likadant som vi. Mot den bakgrunden är homosexualitet hos djur, jämfört med människor, omöjlig att göra. Ser vi apor, får, pingviner eller andra djur göra si eller så, betyder det inte att det kan överföras till/från människan.
Kanske inte ens mellan djuren.

Fleib.com ha detto...

Bare å ta en titt på Lindsay Lohan det, så får du det bekreftet!