martedì 11 marzo 2008

Som det kan gå

(Kederstedt, D., “Turisterna vänder USA ryggen”, i Svenska Dagbladet Näringsliv, 4 aug 2007. s. 9.)

~

Turismen till USA har minskat så pass kraftigt att 200 000 arbetstillfällen försvunnit i landet

Minskningen på 17 procent, som har växt fram samtidigt som resandet internationellt sett har ökat med 20 procent under samma period, har inneburit att USA gått miste om cirka 700 miljarder kronor i turistintäkter, 100 miljarder kronor i skatteintäkter och 200 000 arbetstillfällen

Detta även med det faktum att valutan nu gör det så billigt att besöka landet

~

bete sig som svin
hutlösa säkerhetspass

no tourism for You

~

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 commenti:

A-K ha detto...

Jo, deras agerande som "världspolis" gör att man inte är speciellt sugen på att gynna IRS, och deras segdragna, snudd på integritetskränkande, gränskontroller ökar ju inte direkt viljan att besöka "det stora landet i väst". Sedan finns det ju dessutom en hel del människorättsliga, miljö-, natur- och djurrelaterade aspekter som får en att dra öronen åt sig. Jag gillar din haibun ;o)

Utsikt från en bänk ha detto...

ISPS, det falska trygghetssystem som infördes efter Hitl...fölåt Bush´s tal till världen där han basunerade ut: "antingen är ni för oss eller så är ni emot oss", har förmodligen kostat samhällssytemen miljarders miljarder dollar. Detta kanske också skall läggas till notan. Man frågar sig också varför ett land som har 13 miljoner oregistrerade människor (illegal aliens) har sånt fokus på just hamnar, flygplatser och visum... :)
Bra text!