lunedì 2 novembre 2020

Melanzana alla griglia con maggiorana - Grillad aubergine med mejramsås - Recept

 


 

2 auburginer, skurna tvärs över i centimetertjocka skivor

4 matskedar extra fin jungfruolja

2 matskedar hackad färsk mejram

3 hackade vitlöksklyftor

1 kryddmått rivet citronskal

nymalet peppar

salt

 

• Varva aubergineskivor og salt i ett durkslag, lägg en tallrik över ställandes en tyngd ovanpå låtandes stå under 1 timme så att saltet drar ut de beska safterna. Skölj av saltet klappandes skivorna torra med hushållspapper.

• Sätt på ugnsgrillen, eller nyttja en grillgryta.

• Rör i en liten skål ihop 4 matskedar olja, mejram, vitlök, citronskal samt peppar till en mejramsås. Ställ den åt sidan.

• Pensla aubergineskivorna med olivolja på bägge sidorna, lägg dem på grillgallret grillandes dem i ungefär 5 minuter på varje sida tills de fått färg varandes mjuka. Vänd dem en gång under processen.

• Lägg upp skivorna lite överlapandes på ett serveringsfat ösandes på mejramsåsen låtandes skivorna stå tills de skola severas. Ätes främst varma eller rumstempererade.















~

Nessun commento: