2 auburginer, skurna tvärs över i centimetertjocka skivor
4 matskedar extra fin jungfruolja
2 matskedar hackad färsk mejram
3 hackade vitlöksklyftor
1 kryddmått rivet citronskal
nymalet peppar
salt
• Varva aubergineskivor og salt i ett durkslag, lägg en tallrik över ställandes en tyngd ovanpå låtandes stå under 1 timme så att saltet drar ut de beska safterna. Skölj av saltet klappandes skivorna torra med hushållspapper.
• Sätt på ugnsgrillen, eller nyttja en grillgryta.
• Rör i en liten skål ihop 4 matskedar olja, mejram, vitlök, citronskal samt peppar till en mejramsås. Ställ den åt sidan.
• Pensla aubergineskivorna med olivolja på bägge sidorna, lägg dem på grillgallret grillandes dem i ungefär 5 minuter på varje sida tills de fått färg varandes mjuka. Vänd dem en gång under processen.
• Lägg
upp skivorna lite överlapandes på ett serveringsfat ösandes på mejramsåsen
låtandes skivorna stå tills de skola severas. Ätes främst varma eller
rumstempererade.
~
Nessun commento:
Posta un commento