venerdì 16 ottobre 2020

Tortelli di Zucca - Recept

 


 

Pasta

8 deciliter vetemjöl

5 ägg, om önskas

 

Sås

125 gram osaltat smör

4 färska salviablad

50 gram riven parmesanost

 

Fyllning

1 pumpa om 750 gram

125 gram riven parmesanost

½ deciliter rivet torkat vitt bröd, ströbröd

8 krossade amarettikakor

1 ägg

1 kryddmått malen muskot

salt

 

• Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en stor ugnässäker form med olja, skär pumpan till fyllningen i tvenne delar på längden gröpandes ur fröna samt innanmätet, lägg halvorna med snittytan nedåt i den smorda formen värmandes denna tills den känns mjuk när man sticker en kniv i den, i ungefär 1 timme. Tag ut den ur ugnet låtandes den svala för att sedan gräva ut köttet ur skalet. Finfördela köttet, tillsätt ost, rivet bröd, amarettikakor, ägg, muskog samt salt rörandes till det till en jämn smet.

• Gör pastadegen kavlandes ut den för hand eller med maskin, skär den sedan i långa remsor ungefäreligen 10 centimeter breda.

• Lägg små skedar av fyllningen i en rak linje utmed halva remsan, ungefär 2½ centimeter från kanten og medels ungefär 5 centimbeters mellanrum, pensla försiktigt med kallt vatten runt varje hög. Vik andra halvan av remsan över fyllningen tryckandes till hårt för att undvika luftbubblor, skär sedan lös de olika bitarna mellan kullarna af fyllning, tryck till kanterna ordentligt.

Fyll en stor kastrull till tre fjärdedelar med vatten låtandes detta koka upp tillsättandes salt, koka häri sedan tortellin al dente under cirka 2-3 minuter om de forfarande äro färska, upp till 5 minuter om de äro torra. Lyft upp dem med hålslev låtandes dem rinna av ordentligt.

• Gör såsen under tiden. Smält smöret på svag värme, tillsätt salviablad fräsandes dem försiktigt. Rör om tills doften sprider sig där bladen blivit ljusbruna i kanterna, i ungefär 3 minuter.

• Häll salviasmöret om vartannat på serveringsfatet tillsammans med tortellin.

















~

Nessun commento: