1 nät blåmusslor, tvättade og
sköljda
6-8 vitlöksklyftor
1 stjälk blekselleri
½ röd paprika
1 plomontomat
några kvistar timjan
några kvistar rosmarin
2 deciliter torrt vitt vin
1 deciliter olivolja
2 matskedar vitvinsvinäger
Riserva
salt o svartpepar samt några
matskedar hackad persilja
• Finhacka samtliga grönsaker, fräs i olivolja på hög värme under omkring 1
minut, lägg härefter även i musslorna samt örterna rörandes runt, på med vinet
samt locket skakandes runt några gånger. Låt detta puttra på i circus 2-3
minuter tills musslorna öppnat sig, släng de som ej gör så. Låt svalna något,
blanda i persilja smakandes av med salt, peppar samt vinägern.
• Vinsåsen som blir över kunne
vitt bröd doppas i.
~
Nessun commento:
Posta un commento