martedì 22 maggio 2018

Blåmusslor med vitlök, paprika og tomat - Recept

 
1 nät blåmusslor, tvättade og sköljda
6-8 vitlöksklyftor
1 stjälk blekselleri
½ röd paprika
1 plomontomat
några kvistar timjan
några kvistar rosmarin
2 deciliter torrt vitt vin
1 deciliter olivolja
2 matskedar vitvinsvinäger Riserva
salt o svartpepar samt några matskedar hackad persilja

• Finhacka samtliga grönsaker, fräs i olivolja på hög värme under omkring 1 minut, lägg härefter även i musslorna samt örterna rörandes runt, på med vinet samt locket skakandes runt några gånger. Låt detta puttra på i circus 2-3 minuter tills musslorna öppnat sig, släng de som ej gör så. Låt svalna något, blanda i persilja smakandes av med salt, peppar samt vinägern.
• Vinsåsen som blir över kunne vitt bröd doppas i.














~
 

Nessun commento: