giovedì 13 gennaio 2011

Abrahamitiska religioner

~
judendomen, kristendomen, og islam
är alla en och samma religion

förtutom att kristendomen och islam
de kristna samt muselmanerna

äro avgudadyrkare

~




+ Abrahamitiska trossystemMuhammed Lando, Baphomet, Jesus, Satans son

SvD, DN, Dag, Dag, Dag

Andra om: , , , , , , , , ,

9 commenti:

Goten ha detto...

Ordet Gud är gotiskt.

S.A.I. Steve Lando ha detto...

http://stevelando.blogspot.com/2010/09/ego-lando-genealogica-cliii.html

Andreas ha detto...

"judendomen, kristendomen, og islam
är alla en och samma religion"

Nope.


Muhammed tog starkt avstånd från Judar och Kristna.

Enligt bukhari dödade han t o m 500 själv av de förstnämnda.

Holyfield ha detto...

Endast muslimer är avgudadyrkare! I den förmuslimska tiden i Arabien var tillbedjan av månguden Allah (som är en krigsgud och symboliseras av månskäran) den förhärskande religionen. I Kaba tillbads en Gud för varje dag. Mohammed förbjöd helt enkelt de andra drygt 300 gudarna.

Vilken skillnad mot den judisk-kristna enda och allsmäktiga guden! Sedan är skillnaden i uppfattningen om Jesus fundamental. Koranen säger att Allah har ingen son (Sura 17:111 och Sura 23:91) medan nya testamentet tydligt anger att Kristus är Guds son (Matt 3:17 och 1 Joh 4:14). Nya testamentet anger också att enda vägen till frälsning är genom tro på Jesus Kritus, inte som Muslimernas frälsning genom gärningar.

Anonimo ha detto...

"Muhammed tog starkt avstånd från Judar och Kristna."

Muhammeds mamma var ättling till Ibrahim=Abraham (jude). Enligt historierna åtminstone.

Tony ha detto...

Utöver Andreas och Holyfields utmärkta inlägg så är inte religioner några raser. Sen tror inte muslimer på judarnas och kristnas Gud(YHWH) heller. Muslimerna tror på en gud som heter Allah som dessutom menar sig på att alla judar och kristna måste utrotas före deras domedag kommer.

Klingar inte så bra med att mixa ihop islam med kristendom och judendom.

Saladin ha detto...

Andreas:

"Muhammed tog starkt avstånd från Judar och Kristna."

Nooe, nu ljuger du. Uttrycket bokens folk och profetens tradition visar att ljuger.

"Enligt bukhari dödade han t o m 500 själv av de förstnämnda."

Noe, nu ljög du igen. Jag rekommenderar att du studerar konceptlära med hadeeth och därmed undersöker styrkan i dina påståenden.

Tony:

"Muslimerna tror på en gud som heter Allah som dessutom menar sig på att alla judar och kristna måste utrotas före deras domedag kommer."

Du ljög du med, något sånt finns det inte i islams källor överhuvudtaget.

Många lögner bland kommentarerna. Bland annat att ordet "Allah" skulle betyda en specifik gud. Det gör den inte, och detta kan man se bland annat i att oort Allah används även av icke-muslimska araber, såsom kristna och lokalreligiösa. Att kalla muslimer för avgudadyrkare är att ha 0 kunskap om islamisk teologi och historia.

Jolalus ha detto...

På flera håll i landet samlades på måndagskvällen den 13/12 muslimer för att visa upp sitt avståndstagande mot jihadistkrigaren Taimour Abdulwahabs misslyckade massmordsdåd.
.
Av landets ca 400,000 muslimer kom 35 personer till ”demonstrationen” i Göteborg och i Stockholm samlades hela 80 stycken.

Nalle Puff ha detto...

Det signifikativa för de tre abrahamitiska våldsreligionerna är att de dyrkar våld och intolerans.

Det bästa vore förstås att bränna ned de tre vålds & intolerans religionernas kyrkor, synagogor och moskéer, och därefter bygga upp hednatemplet i gamla Uppsala och ge Reinfeldt två valmöjligheter antagligen gå samma väg som Domalde gjorde för sitt folk, eller att välja evig skam och vanära över sitt namn.

Och efter det så kan man gott ordna med godstågstransport till något fint läger beläget i Polen eller yttersta Norrland, eller för den delen Sibirien för alla bekännande kristna, judar och muslimer.