domenica 30 maggio 2010

Det skall va enkelt att tänka

~
I Israel blir var och en som vågar sig på att kritisera ockupationen utifrån kallad antisemit.

den automatiska kopplingen mellan kritik och antisemitism är inget annat än en billig manipulation.


~

så är det i Sverige med
intellektuellt sparköpt

home to Gekås-IKEA

~


+ mina aktuella SS-Gaza, Gaza, Pax Gazetica, Gazafängelset, Kung Davids (s)ätt, Isolera Israel likt Hamastan

citatet ovan från: Levy, Gideon, “Dåligt, Aftonbladet – uselt, Israel”, SvD 26 augusti 2009 s. 5.


~

[Rickard] Falk tillägger att sedan chefen för FNs biståndsoperationer i Gaza, John Ging uppmanat till att humanitärt bistånd måste föras in i Gaza sjövägen så ska Frihetsflottiljen självklart ses som ett ”ultra-oskyldig” humanitärt uppdrag. (DN)

~

FN’s inkompetens
Israëls morbida kynne

EU bör hjälp från hav hätta

~


SvD, DN

Andra om: , , , , , ,

15 commenti:

Anonimo ha detto...

Du är förståndshandikappad eller......

Anonimo ha detto...

...men att hålla terrororganisationer och diktaturer om ryggen det är minsann fint i det politiskt korrekta Sverige.

Tänk om någon hade en annan åsikt än vad den vänsterflummande media-eliten tycker och tänker...

...eller rent av sympatiserar med de "ultrahögra" Sverigedemokraternas åsikter - då är man t o m "rasist".

Den värsta dom som kan utdelas av den informella makten i Sverige.

Eftersom du är så pass världsvan och (förmodligen?) inser att verkligheten inte är svart eller vit... Men det kanske är så att det är din horisont som slutar redan innan Ge-Kås är i sikte?

Beelzebjörn ha detto...

Hej Steve. Long time no see...

Jag älskar att det ena anonyma trollet predikar om att se världen i svart-vitt efter svadan precis innan som innehåller i princip varenda floskel ur Reaktionärens Lilla Blå...

Don't let the bastards bring you down.

Anonimo ha detto...

Heja Palestina !

A. Einstein ha detto...

Jaha.. då blev islamisternas och vänsterradikalas syfte uppnått också ute på Medelhavet utanför Gaza med flera dödade (10) och flera skadade enligt AFP idag på morgonen.

Att folk dödats kan naturligtvis inte förklaras på annat vis än att folket på båtarna inte var så fredliga utan satte sig till motvärn, kanske med vapen trots att man förnekat att sådana fanns ombord.

Jag frestas att säga ”vad var det jag sa”, men känner att tragiken hindrar det. Samtidigt, vad kan förvänta sig när man deltar i något som kallas för fredlig demonstration, men i praktiken blev ett oreserverat stöd för terroriststämplade Hamas?

Jag konstaterar att Israel finns där det ligger i ett mycket utsatt läge och att Israel är den enda egentliga demokratin i regionen. Irans galne diktator som leker med FN har ju t o m lovat utplåning… Islamister gör allt för att få hatet mot Israel att växa.

Eländet mellan Israel och Palestina har pågått under hela mitt liv och jag vill slå fast att den situation som är idag och de konsekvenser som ”båtutflykten” gav med dödade och skadade, verkligen inte enbart är Israels skuld! De var varnade och självklart har motstånd på det ena eller andra sätter blommat ut i fullt hat mot de israeliska styrkorna som bordade båtarna.

Anonimo ha detto...

Fortfarande på internationellt vatten, så Israel kan komma med vilka teorier kring konspirationer de vill, de gjorde fortfarande fel.

Anders Troberg ha detto...

Låt oss hoppas att Sverige visar att vi har lite testiklar trots allt och skickar ner flottan som en väpnad eskort för dessa nödsändningar. Kanske israelerna tänker sig för lite extra om de måste attackera moderna örlogsfartyg, inte bara obeväpnade civila...

"Att folk dödats kan naturligtvis inte förklaras på annat vis än att folket på båtarna inte var så fredliga utan satte sig till motvärn, kanske med vapen trots att man förnekat att sådana fanns ombord."

Och? Det är deras rätt att försvara sig när deras fartyg attackeras på internationellt vatten.

"terroriststämplade Hamas"

Det är tråkigt att EU dragits med i den hysterin. Hamas borde aldrig terroriststämplats, de är en legitim regering och de slåss mot legitima militära mål.

"Israel är den enda egentliga demokratin i regionen."

Nejdå, det finns fler. Närmaste grannen Jordanien är tex en.

"jag vill slå fast att den situation som är idag och de konsekvenser som ”båtutflykten” gav med dödade och skadade, verkligen inte enbart är Israels skuld! De var varnade och självklart har motstånd på det ena eller andra sätter blommat ut i fullt hat mot de israeliska styrkorna som bordade båtarna."

Bollocks. Om en olaglig angripare varnar eller inte är ointressant, du har ändå en rätt att försvara dig, och angriparen har ingen rätt att döda dig.

Unknown ha detto...

Svenska flottan, du menar den andra båten som inte ens kan försvara sig själv :)

Anonimo ha detto...

Tragiskt att man försöker koppla SD till nazism när det egentligen är ni vänsterfolk som är judehatare.

Håller med den tidigare kommentaren angående beväpning. Den här mattransporten var allt annat än fredlig om man bär vapen med sig. Försöker spela på gamla Ghandi-idéer om att "vi ville bara lämna över mat". Jaha? Vad skulle ni då med vapen till?

Att händelsen utspelade sig på internationellt vatten är helt oväsentligt när det gäller beväpning. Här handlade det om att tvinga in Israel i ännu en konflikt för att sedan låta all världens vänstermedia spy ut sin galla över det judiska folket precis som de ihop diktade organstölderna härom året.

Anonimo ha detto...

http://www.radioislam.org/islam/svenska/fildok/filer/tutti/sd_zionit.htm

SD okuperad o ledes av sionist-judar: Sverigedemokraten Ted Ekeroth med sitt Herzlpris, som han fick för att han ”visat enastående ledarskap och hängivenhet för Israel och sionism”. -Sverigedemokraterna firar Israel 60 år 2008. Juden Ted Ekeroth längst till höger, iklädd israelisk - ej svensk - armétröja. Fotot taget av hans bror Kent Ekeroth.
De tåg över naiva simpla människor o leder de under false flag agenda. Israel agenter förstör samh just nu genociderar de muslimer i närområde nästa steg bli europa.
Det är fel att sända obeväpnade hjälpbåtar (man vet att isrel saknar moral, det är agressor som inte var ståppad i tid o gått för långt)då historisk känd att Israel är agressor som slaktar obeväpnade och syslar med desorientering och grov sionsitisk nazzism. Nästa gång borde hjälpsendningar hjälpas av tungt beväpnade militära båtar och speciell styrka som kan ta strid. jag tror inte att nazzist-sionister ge upp själv tyvärr. De skall totalt slakta Gaza folk - jag ser inte annat utväg än militär utplåning av agressor stat Izrael som nu öppet slaktar alla som ge mat till concentration leger Gaza

Anonimo ha detto...

det är inte trovärdigt att ngn med yxa skall atakera tung beväpnade styrka- löjligt lögn- men däremot människor i desperation ta till även planka när de bli atakerade av militära för att skydda sitt liv- bilden är tvärtom som vanligt -Israelerna tagit till vana att ljuga
http://holywar.org/

Anonimo ha detto...

Den israeliska försvarsmakten har ännu inte släppt ut filmklipp från bordningen. Men alla har brotom att vara experter på vad som har hänt....

Enligt uppgifter i israelisk TV hade de humanitära aktivisterna även utrustat sig med molotov cocktails - fredsaktivister....

Har alla redan glömt DARFUR konflikten?!
Varför kommer inte en SHIP TO DARFUR?!

Tony ha detto...

Heja Israel! Då fick islamisterna smaka på sin egna medicin - Våld.

Att islamister inte skulle vara antisemiter var något nytt, Lando.

Unknown ha detto...

Snälla Anders Troberg,

vilka legitima militära mål är det du menar att Hamas slår till mot. Är det uteserveringar i Tel Aviv, skolbussar med 7-åriga judiska skolbarn eller israeliska ålderdomshem du tänker på? Du får gärna utveckla vad du menar här. Kanske tänkte du på nödsändningar till Gazaborna som Hamaz lägger beslag på med våld? Eller var det den interna striden mellan Al-Fatah och Hamas du tänkte på, den när Hamas "den legitima regeringen" tog över Gaza med våld.

Det är nog ända gången i dess historia Hamas kan sägas ha angripit någorlunda militära mål, men även då gav man sig på många oskyldiga civila Al-Fatah anhängare samt palestinska kristna.

Terrorist är man på grund av de medel man brukar, inte vilka ideologiska mål man har. Men även Hamas mål om att döda alla judar som inte lämnar Israel frivilligt måste nog anses ganska tveksamt ur folkrättslig synpunkt.

Därmed inte sagt att Israel är guds bästa barn i alla lägen.

Anonimo ha detto...

Islamhatet MOT civilisationerna
===============================

Det är inte vi Europeer som plötsligt börjat vara kritiska till Islam/Muslimer.
Dom är inte offer, eller ens utsatta av oss fria människor.
Frihet är det enda sättet att uppnå välstånd. Inget annat är möjligt.

Det är Islams totala kompromisslöshet och vilja att alla
skall fullständigt anpassa sig intill döden efter
minsta lilla löjliga påstående av Islam/Muslimer.

Islam är en övervintrad medeltida ideologi totalt oförmögen
och förbjuden att förändra någonting överhuvudtaget. Jorden är fortfarande platt i
stora delar av mellanösterns logik. Att påstå att jorden är rund, är att påstå att Koranen har fel.
Dvs. dödsstraff/hängning, halshuggning eller stening blir straffet.
Koranen kan inte ha fel, det är den enda, absoluta och eviga sanningen,
oavsett vad vetenskapen och verkligheten visar.

Demokratier anpassar lagstiftning, samhälle och utbildning efter verkligheten.

Muslimerna försöker anpassa verkligheten efter Koranen, det går inte så bra.

Islams klocka stannade på år 601 ungefär, mekanismen har rostat fast och kan ej renoveras,
bara överges, hånas, utplånas och kastas på historiens soptipp.

Det går inte att återanvända någonting inom Islam,
utan Islam kan bara användas som varnande exempel på hur mänsklighetens mest korkade,
idiotiska och grymma dummheter en gång kunde genomföreas med religionens hjälp.

Sossarna och Batikhäxorna snackar om Integrering av den som varken kan,
vill eller har förståelse för vad integrering är.

Förbjud Gud och religionerna. Dom blir vår död annars.

/UllaBella