1 kilo råa jätteräkor, skalade
500 gram linguine
3 deciliter vittvin
2 matskedar olivolja
4 vitlöksklyftor
1 centimeter färsk ingefära, skalad samt riven.
1 torkad cilipeppar
en citronhalvas saft
färsk persilja
salt
• lämna runt 8 räkor hela skärandes resterande i mindre bitar
• värm oljan i en större panna fräsandes vitlöken, ingefära samt chilipeppar försiktigt. Lägg sedan i räkorna fräsandes dem under omrörning under några minuter, smaksättandes med salt samt citronsaft. Ställ det åt sidan.
• koka linguinen med saltat vatten i en större kastrull tills den är nästan al dente låtandes den då rinna av.
• häll ned vinet i räkorna låtandes det sjuda upp innan linguinen tillsättes. Koka sedan allt under runt 3 minuter med samtida skakning av pannan.
• strö
persilja över, rör om, servera.
~
Nessun commento:
Posta un commento