0,5 kilo gult majsmjöl
1,5 liter saltat vatten
10 tjocka bitar av salami
50 gram ister/späck
2 skedar vittvinsvinäger
• koka det saltade vattnet i en stor bytta, helst kopparkittel. Häll ned det gula mjölet saktfärdigt i vattnet lide i taget, för att unvika skapandes utav klumpar, rörandes kontinuerligt åt samma håll med en stor trässlev. Fortsätt röra frekvent under kokningen som bör fortskrida under en timme framtills den eneklt frisätts från sidorna. Häll upp den på ett fat låtandes den stelna för att sedan skära upp den i två centimeter slicar.
• tärna istret låtandes sjuda på låg låga i en bred platt panna.
• när istret är färdigt, lägg då i salamiskivorna utan att till fullo koka dem utan värmandes dem enkom på bägge sidor.
• lägg två bitar av ljummen polenta på varje serverandes tallrik med två bitar utav salami.
• addera två skedar
av vittvinsvinäger till istersåsen låtandes det upphettas men ej koka. Häl sedan
lite utav denna såsen över varje tallrik serverandes med excellent Valpolicella
Classico.
~
Nessun commento:
Posta un commento