250 gram skogschampinjoner, hackade
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 matskedar olivolja
2 matskedar tamari
2 deciliter valnötter
1 kruka persilja
3 deciliter svarta bönor, kokta
2 deciliter svart råris, kokt
havssalt
cayenne
salladsblad
färska groddar
picklad rödlök
chipotledipp
Picklad rödlök
2 medellstora rödlökar
½ deciliter citrondressing
• Halvera löken, skala samt dela den i kvartar, skiva den i tunna skivor hällandes över dressingen och marinera minst 30 miuter förvarandes kallt i kylen.
Citrondressing
rivet skal och juice från 1 citron
tre fjärdedelar deciliter olivolja
havssalt
• Lägg alla ingredienserna i en burk med lock skakandes om.
Chipotledipp
3 deciliter cashewnötter, blötlagda minst 8 timmar väl sköljda
3 vitklöksklyftor, skalade samt skivade
½ deciliter vatten
½ deciliter pressad citron
2 teskedar näringsjäst
2 teskedar malen chipotle
1 tesked havssalt
Svampburgarna
• Koka riset.
• Putsa champinjonerna, ta bort stammen och hacka hattarna grovt, skala samt finhacka även de gula samt vita lökarna.
• Fräs svamp, gul lök og vitlök i olivolja på medehög värme under 5-8 minuter, tillsätt tamari rörandes om samt låtandes det svalna.
• Gör valnötter og persilja till ett grovt kross, tillsätt svampfräset, bönor och råriset. Blanda det väl.
• Kyl smeten under minst en timme, forma sedan till det till 6 bollar plattandes ut dem till burgare.
• Värm ugnen till 175 grader Celsius läggandes burgarna på en insmord plåt bakandes i mitten utav ugnen under 30-35 minuter. Vänd efter halva tiden.
•
Servera burgarna i salladsblad med groddar, picklad rödlök samt chipotledipp.
~
Nessun commento:
Posta un commento