domenica 9 ottobre 2022

Svampburgare - recept

  

250 gram skogschampinjoner, hackade

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 matskedar olivolja

2 matskedar tamari

2 deciliter valnötter

1 kruka persilja

3 deciliter svarta bönor, kokta

2 deciliter svart råris, kokt

havssalt

cayenne

 

salladsblad

färska groddar

picklad rödlök

chipotledipp

 

Picklad rödlök

 

2 medellstora rödlökar

½ deciliter citrondressing

 

• Halvera löken, skala samt dela den i kvartar, skiva den i tunna skivor hällandes över dressingen och marinera minst 30 miuter förvarandes kallt i kylen.

 

Citrondressing

 

rivet skal och juice från 1 citron

tre fjärdedelar deciliter olivolja

havssalt

 

• Lägg alla ingredienserna i en burk med lock skakandes om.

 

Chipotledipp

 

3 deciliter cashewnötter, blötlagda minst 8 timmar väl sköljda

3 vitklöksklyftor, skalade samt skivade

½ deciliter vatten

½ deciliter pressad citron

2 teskedar näringsjäst

2 teskedar malen chipotle

1 tesked havssalt

 

Svampburgarna

 

• Koka riset.

• Putsa champinjonerna, ta bort stammen och hacka hattarna grovt, skala samt finhacka även de gula samt vita lökarna.

• Fräs svamp, gul lök og vitlök i olivolja på medehög värme under 5-8 minuter, tillsätt tamari rörandes om samt låtandes det svalna.

• Gör valnötter og persilja till ett grovt kross, tillsätt svampfräset, bönor och råriset. Blanda det väl.

• Kyl smeten under minst en timme, forma sedan till det till 6 bollar plattandes ut dem till burgare.

• Värm ugnen till 175 grader Celsius läggandes burgarna på en insmord plåt bakandes i mitten utav ugnen under 30-35 minuter. Vänd efter halva tiden.

• Servera burgarna i salladsblad med groddar, picklad rödlök samt chipotledipp.













~

Nessun commento: