venerdì 28 ottobre 2022

Rödingfilé - Recept

  

700 gram rödingfilé utan skinn

3 deciliter gröna ärtor

2 deciliter rensad shitakesvamp

2 deciliter vispgrädde

1 bananshcalottenlök finhackad

1 kruka dragon

1 ½ tesked maizena

smör, olivolja samt salt

+ potatis

 

• Sätt ugnen på 125 grader.

• Krydda rödingen med salt och gnid in med mycket olja, baka detta mitt i ugnen under cirka 15 minuter.

• Fräs löken i smör, tillsätt ärtor og grädde kokandes ihop till en tät stuvning. Red av med maizena tillsättandes även den mesta utav dragonen smakandes av med salt. Garnera sedan med några hela dragonblad.

• Stek shitaken i mycket smör i en stekpanna på medelvärme, salta.

• Servera rödingen med de gräddkokta ärtorna toppandes med svampen samt kokt potatis.
















~

Nessun commento: