martedì 25 ottobre 2022

Crêpes med spenat - Recept

  

1 sats pannkakssmet

2 ½ deciliter vetemjöl

6 deciliter mjölk

3 ägg

50 gram smör

salt

 

• Blanda mjöl og salt i en hög skål tillsättandes hälften utav mjölken för att sedan handvispa till en jämn smet. Häll sedan i resen utav mjölken vispandes för att sist lägga i äggen, ånyo vispandes.

• Smält smöret rörandes ned i smeten, gör man detta behövs inget extra fett vid gräddningen, avstår man från detta moment så behövs såleda det.

• Grädda pannkakorna i en stekpanna, en efter en medels ett tunnt lager vändandes när ytan stelnat og blivit matt. Färdigfärgen skall vara ljust gulbrun.

 

Fyllning spenat

ca 400 gram spenat

ca 2 deciliter riven lagrad ost

1 deciliter grädde

salt, vitlökspulver samt riven muskotnöt

 

• Tina den frysta spenaten i en kastrull på måttlig värme låtandes vätskan koka in, klipp vid behov den i mindre bitar. Blanda i osten med den heta spenaten tillsättandes ock grädde og salt smaksättandes även med lite riven muskotnöt samt og eller vitlökspulver.

• Grädda pannkakorna läggandes dem på ett fat när du lägger i fyllning samt rullar ihop dem.

• Lägg de fyllda pannkakorna bredvid varandra på ett smort ugnssäkert fat ströendes över rikligt med riven ost gratinerandes i övre delen utav ugnen under runt 10-15 minuter i 250 grader Celsius.

 

Går perfekt att äta med en grönsallad om så önskas.











~

Nessun commento: