1 sats pannkakssmet
2 ½ deciliter vetemjöl
6 deciliter mjölk
3 ägg
50 gram smör
salt
• Blanda mjöl og salt i en hög skål tillsättandes hälften utav mjölken för att sedan handvispa till en jämn smet. Häll sedan i resen utav mjölken vispandes för att sist lägga i äggen, ånyo vispandes.
• Smält smöret rörandes ned i smeten, gör man detta behövs inget extra fett vid gräddningen, avstår man från detta moment så behövs såleda det.
• Grädda pannkakorna i en stekpanna, en efter en medels ett tunnt lager vändandes när ytan stelnat og blivit matt. Färdigfärgen skall vara ljust gulbrun.
Fyllning spenat
ca 400 gram spenat
ca 2 deciliter riven lagrad ost
1 deciliter grädde
salt, vitlökspulver samt riven muskotnöt
• Tina den frysta spenaten i en kastrull på måttlig värme låtandes vätskan koka in, klipp vid behov den i mindre bitar. Blanda i osten med den heta spenaten tillsättandes ock grädde og salt smaksättandes även med lite riven muskotnöt samt og eller vitlökspulver.
• Grädda pannkakorna läggandes dem på ett fat när du lägger i fyllning samt rullar ihop dem.
• Lägg de fyllda pannkakorna bredvid varandra på ett smort ugnssäkert fat ströendes över rikligt med riven ost gratinerandes i övre delen utav ugnen under runt 10-15 minuter i 250 grader Celsius.
Går
perfekt att äta med en grönsallad om så önskas.
~
Nessun commento:
Posta un commento