skala og tillskär 1-2 gula lökar samt en klase vitlök, häll sedan i olivolja i en gryta för upphättning varefter löken, vitlöken samt två paket saffran, minst två, men gärna fler, lagerblad samt rivet citronskal från en citron, tillfräses några minuter
häll härefter i en burk krossad tomat, sex deciliter vatten samt två matskedar fiskfond, et saften från citronen
låt detta koka utan lock under cirka 15 minuter
skär upp ett paket mager fiskfilé, exempelvis hoki, i bitar om runt 2x2 centimetrar för iläggning i soppan, låt detta sjuda någon minut tills fisken allena äro genomvarm, men ej överkokt
lägg härefter i runt 60 gram skalade musslor samt runt 60 gram skalna avrunna grönländska räkor, avstäng plattan och släng i salt, peppar, timjan, basilika, provençalska örter, samt vad som mer önskas, i rikliga mängder
strö över färsk persilja
ät
~
= Censur
Nessun commento:
Posta un commento