1 kilo
räkor
1 deciliter
mandlar
100 gram
sockerärter
getost
sallad
3
matskedar olivolja
1
matsked balsamvinäger
1
matsked vatten
en
tesked råsocker
flingsalt
• Skålla
samt skala en eller två handfull mandlar, låt dem torka för att sedan steka dem
gyllenbruna i lite olja.
• Skala
räkor.
• Snoppa
av några nävar sockerärter, strimla dem på längden läggandes dem i kokande
vatten i en minut, skölj i iskallt vatten.
• Täck
en tallrik med sallad, eventuellt rucola, groddar, små ärtskott, gurka, eller
vad som finns till hands, eller bara sallad.
• Blanda
en dressing på tre delar olja, en del balsamvinäger samt en del vatten, smaksätt
denna med svartpeppar, salt samt råsocker. Honung går bra som alternativ till
råsocker.
•
Fördela räkor, sockerärter, mandlar samt bitar av getost ovanpå sallanden för överringling
utav dressingen.
~
Nessun commento:
Posta un commento