1
liter mjölk
150
gram af toma piemontese, eller annan i formen av mjuk fårost
2
ägg
en
nypa muskot
80
gram semolinamjöl, går bra med mannagryn
100
gram riven parmesan
20
gram smör
4
matskedar brödsmulor
salt
• För mjölken till kokning i en kastrull, omrörandes
konstant med en trädsked, häll i semolinan kokandes för runt 15-20 minuter. I
mitten utav denna tid addera den rivna parmesanen, den tillskurna toman samt en
smörklump.
• Efter kokningen tages blandningen bort från hettan låtandes
det kylas av, mixa därefter i äggulorna samt muskotten, för att sedan även ilägga
äggvitorna samt en nypa salt.
• Häll blandningen i en small hög form efter att denna blivit smord med resterande smör samt brödsmular runtom. Detta skolandes sedan in i en föruppvärmd ugn liggandes på 190° under omkring 45 minuter eller framtills den ser svullen samt gyllenbrun ut.
• Häll blandningen i en small hög form efter att denna blivit smord med resterande smör samt brödsmular runtom. Detta skolandes sedan in i en föruppvärmd ugn liggandes på 190° under omkring 45 minuter eller framtills den ser svullen samt gyllenbrun ut.
• Serveras direkt därpå.
~
Nessun commento:
Posta un commento