venerdì 20 settembre 2019

Budino di Montegranero dell'alta Val Pellice

 
1 liter mjölk
150 gram af toma piemontese, eller annan i formen av mjuk fårost
2 ägg
en nypa muskot
80 gram semolinamjöl, går bra med mannagryn
100 gram riven parmesan
20 gram smör
4 matskedar brödsmulor
salt

• För mjölken till kokning i en kastrull, omrörandes konstant med en trädsked, häll i semolinan kokandes för runt 15-20 minuter. I mitten utav denna tid addera den rivna parmesanen, den tillskurna toman samt en smörklump.
• Efter kokningen tages blandningen bort från hettan låtandes det kylas av, mixa därefter i äggulorna samt muskotten, för att sedan även ilägga äggvitorna samt en nypa salt.
• Häll blandningen i en small hög form efter att denna blivit smord med resterande smör samt brödsmular runtom. Detta skolandes sedan in i en föruppvärmd ugn liggandes på 190° under omkring 45 minuter eller framtills den ser svullen samt gyllenbrun ut.
• Serveras direkt därpå.
















~
 

Nessun commento: