lunedì 11 marzo 2013

Grönländskan i Danmark



Med anledning utav Danmark koloniala historia samt nutid så finns även det för euorpeiskt del ovanliga eskimåaleutisk-eskimå-inuitiska målet inuktitutiska eller kalaallisutiska på det danska fastlandet.

Grönländskan talas av omkring 7000 inflyttade grönlänningar, hvilka egentligen inte kan kallas inflyttade då Grönland formellt sett ännu kolonialt hör till Danmark.

Det finns en teori om att inuiterna faktiskt ursprungligen kom från Nordnorge, då man där funnit klippmålningar av verktyg som liknar de som använts av inuiter - tesens förespråkare kan ju inte tänka sig att det är eskimåer som kommit till Nordnorge från Grönland, utan tvärtom måste ju tydligen vara fallet.

Icke-europeiska fynd har tillika gjorts på Ísland, hvilket visat att inuiterna ‘upptäckt’ denna europeiska ö innan nordborna eller de irländska munkarna så gjorde.

Hursomhelst, så har grönländskan funnits i Europa under en ganska lång, men bruten, tid.



















~

Om dessa samt om de inuiter som finnes i Ryssland står att finna om i boken Europas tungomål.



1 commento:

Mattias Svensson ha detto...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%B6nland#Historia:

"Mellan 200 och 1000 e.Kr. var Grönland i stort sett avfolkat, och skandinaver som ankom till ön på det sena 900-talet möttes av ett människotomt land"

Nordborna var alltså där förre hottentotterna och din älskade Kalmar unionen gör att Grönland då blir danskt istället för norskt. Det är alltså hottentotterna som olovligen stulit land av nordborna.

Så med andra ord Nato-lakejen Steve Lando snackar okunnigt pk-dravel propagandaskit och förfalskar historian som vanligt regimanhängare och statslakej som han är.