mercoledì 4 agosto 2010

Blind undervisning

~
media, böcker, internet,
förbjuds i den folkpartistiska skolan

ty man måste kunna se varandra i ögona

~



+ mina Bar burkha, Kvinnoförtryck, Västs talibanpolitik

Även distansutbildningen förbjuds givetvis. Blinda ses som obildbara, blindhet är, eller blir, ett mentalt handikapp i Folkpartiets upplysningsfilosofi.

SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, Aft

Andra som: , , , , , , , , , , ,

~~~Ett år sedan~~~

- Dödandeparadigm.

~

15 commenti:

Anonimo ha detto...

Det är tragiskt när oinitierade människor uttrycker sig så klumpigt som du gör. Vi ska med vår lagstiftning stötta utsatta människor som t.ex. de kvinnor som väljer att inte bära slöja, vilket vi inte kan idag. Det måste kunna skapas frizoner även för dem. De som bär slöja, de är de starka. Stödjer du en sådan lagstiftning där icke slöjbärande kvinnor skyddas från sina trakasserande slöjbärande medsystrar? Sätter det myror i huvudet på dig? Ja, det är inte lätt när man har noll koll.

Sfi-lärare som inte sympatiserar med SD.

Anonimo ha detto...

Vi har inte råd att vara TOLERANTA MOT DE INTOLERANTA.
Om vi inte lär oss att sätta fasta och bestämda gränser mot intoleransen (= religiös och politisk fundamentalism) kommer vi själva och Sverige att drivas in i antidemokratisk och religiös fundamentalism.

Varför proklamera muslimerna att vi skall ha Sharia lagar - antingen vi vill eller inte vill; http://www.youtube.com/watch?v=_mClkUzGDhA ?

http://www.petitiononline.com/swsharia/petition.html

S.A.I. Steve Lando ha detto...

Re: Anonymus idiotus numero uno:

"De som bär slöja, de är de starka."

Nej du har så rätt, de som bär slöjor är de starka kvinnorna, dessa måste försvagas medels förhindring av utbildning och arbete.

Anonimo ha detto...

Ja, kvinnor i slöja är starka därför att de har hela gruppen av starkt troende muslimska män, präster samt gamla traditioner som stöd.
De som väljer att lägga burkan, slöjan på hyllan, de trakasseras, förföljs och kallas ofta för horor av dem som vill att de underordnar sig traditionen.
Svensk lag måste visa att hemma, privat kan vem som helst klä sig hur som helst, men vill man ha en plats i det offentliga samhället får man rätta sig efter dess principer.

Anonimo ha detto...

Folk fattar att Fp bara är ute efter röstfiskeri med sitt förslag på släjförbud. Problemet som alla politiska partier måsta ta tag i är isället Islam. Somliga säger att det finns moderat Islam och politisk Islam. Sanningen är att det bara finns Islam och Islam är politisk. Vad som är Islam är nedskrivet i Koranen och Haditherna och det finns mycket lite tolkningsutrymme för vad som står där. Islam reglerar alla mänskliga aktiviteter civila som religiösa. Skillande mot andra religioner är därvid stor. Nu är det så att Islam inte skulle vara något problem om dess uttolkare 1) aktivt sökte reformera Islam så att det passar i ett moderna samhälle, och speciellt för Sveriges del i ett västerländskt demokratiskt samhälle baserat på humanism och kristen etik. (Det kristna kan vi ta bort men historien kan vi inte ta bort och vi har vår idégrund baserad på detta) och 2) sluta göra anspråk på världshegemoni. Tyvärr ser vi inga sådana tendenser och Islam är därvid en inspirationskälla och grogrund för fundametalistisk extremeism, våld och ohyggligheter. Vi kommer tyvärr att se mer av detta. I Sverige och i världen. Och det kommer inte att bli trevligt. Och många kommer att få lida. Men vi kan inte stoppa huvudet i sanden som strutsen och tro att problemen försvinner av sig själv. Sverigedemokraterna behövs därför som en kraft som tvingar övriga politiska pariter att ta ställning. Därför röstar jag på Sverigedemokraterna i detta val.

Anonimo ha detto...

@Steve Lando

Vem fan har sagt att de ska försvagas. Läs inlägget under ditt så kanske du förstår hur det ligger till. Jag har haft gråtande icke-slöjbärande i mitt arbete som inte längre vågar delta i undervisningen p.g.a. trakasserier. Man blir frustrerad i sådana situationer då man står maktlös som lärare. Tyvärr är det sådana som du genom ert missriktade engagemang som gör livet till ett helvete för denna förtryckta minoritet.

Pope ha detto...

Att folk inte förstår någonting. Kan inte folk tänka lite längre. Att förbjuda burka är att sätta hinder för kvinnorna som har burka för tillfället. Utan att tala för eller emot islam så måste man väl förstå att kvinnor som bär burka inte kommer att få arbeta eller visa sig ute om det sker ett burkaförbud. Som t ex i Frankrike, tror ni att kvinnorna som förut bar burka nu springer runt på gatorna och visar ansiktet öppet? nej, när vi förbjuder burka betyder det att de kvinnorna spärras in hemma istället. återigen, jag säger inte att den lilla delen av Islam gör rätt eller fel, jag säger bara att man måste tänka lite längre. Vi gör det svårare för dom kvinnorna som vi tror vi hjälper

Anonimo ha detto...

Liknelsen mellan religiösa tvångssymboler och blindhet är i mina ögon otroligt osmaklig och kränkande mot blinda. //Chip

S.A.I. Steve Lando ha detto...

ja Chip, att säga så här:

"
- Undervisning är kommunikation, det är att kunna se varandra i ögonen och ansiktet och kunna kommunicera med varandra. Där menar jag att det är extremt olämpligt att tillåta klädsel som täcker ansiktet, säger Jan Björklund till Ekot
"

Är direkt olämpligt, osmakligt och kränkande för blinda för det indikerar att blinda ses som obildbara, då kommunicering och undervisning inte kan ske på folkpartistisk manéer.

Eller är det bara muslimska slöjbärandes kvinnor som det inte går att kommunicera med?

Anonimo ha detto...

media, böcker, internet är inte undervisning utan informationskällor. Undervisning innebär interaktiv utbyte av information och därför ska vi kunna se varandra i en sådan situation. Hur vet läraren vem som skriver tentan om man inte kan se personen i ansiktet. Och om du jobbar på banken, skulle du lämna ut pengar till en person vars ansikte du inte ser? Det är bara en praktisk fråga det gäller och då kan man kräva att man visar sitt ansikte i offentliga sammanhang utan att använda främlingsfientliga argument som SD gör. Observera att ett förbjud mot slöja skulle gälla alla och inte bara muslimer.
/En invandrare

S.A.I. Steve Lando ha detto...

till / en invandrare

alla unversitetsundervisningar som sker med distansundervisning måste stänga med de argumenten

alla tentamen som sker i hemmet, eller alla andra skrivna uppgifter som studenter gör, måste kaseras som ogiltiga.

ang. bank...jag har internetbank samt uthämtar kontanter via bankomater. Det funkar utmärkt.

Pope ha detto...

@/En invandrare: Det är trevligt att du nämner banken för när någon med burka kommer till banken är det faktiskt så att dom får gå in i ett rum och visa ansiktet för en anställd för att identifiera sig. Du menar att det inte skulle kunna göras på samma sätt i skolan när det är dags för tentamen?

Anonimo ha detto...

"kvinnor i slöja är starka"... härligt resonemang i stil med de smarta ungarna som försöker tuta in sin lillebror att hans 500kr cykel egentligen är bättre än hans 5000kr cykel:)

Vi i Sverige, västvärlden har en kultur där det går ut på att man ser vem man pratar med.. av med mössan/stridshjälmen när man stiger in hos någon, upp med visiret när man pratar med någon (honnörens föregångare). Så plötsligt ska vi trycka tillbaka våran kultur för någon som invandrat med en annan kultur... nej du.. ta seden dit du kommer... hemma får du gärna vira in dig i badlakan, mattor ja vad du vill men i skolan där vi ska sätta exempel för barnen så klä dig representabelt.. både lärare och studenter

/D

Anonimo ha detto...

Det är svårt att förstå hur du tänker och resonerar Lando. Kommer att tänka på ordspråket som säger att det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. //Chip

S.A.I. Steve Lando ha detto...

lustigt Chip, din förståelsegrad kan jag dessvärre ej göra något åt, däremot kom jag att tänka på ett annat ordspråk:

stultus est sicut stultus facit.