600 gram gösfilé, helst med skinn
2 knippen morötter, eller runt 800 gram
5 deciliter vatten
1 citron
färsk dill
rapsolja
salt, svartpeppar
för hollandaisen
50 gram smör
2 deciliter crème fraiche
1 matsked finrivet citronskal
1 matsked färskpressad citronjuice
• Börja med at röra ihop 1 matsked salt samt vatten i en bunke tills saltet löses upp, lägg ned gösen låtandes rimma i kylen under en timme.
• För hollandaise-brynt smör smält smöret i en kastrull, låt bryna på medelvärme tills det blir gyllene og doftar nötigt.
• Rör sedan ner smöret, lite i taget, i crème fraichen under omrörning. Blanda ned citronskal og juice. Smaka av med salt samt ställ det sedan i kylen.
• Dela citronen på mitten. Skär bort blasten från morötterna og skölj dem noga. Pensla morötterna med olja, kydda dem sedan med salt samt peppar.
• Lyft upp gösen från lagen torkandes den torr med hushållspapper.
• Grilla morötterna under omkring 10 minuter, grilla även citronerna med snittytan nedåt tills de fått färg.
• Pensla gösfiléerna med olja på bägge sidorna, grilla med skinnsidan mot gallret under omkring 5 till 10 minuter.
• Lägg morötter, fisk og citron på ett fat med hollandaisen vid sidan
om. Garnera med dill.
~
Nessun commento:
Posta un commento